2014. április 4., péntek

Szögre akasztott stoplis! - visszavonul a valaha volt leggólerősebb kapus

Bejelentette végleges visszavonulását minden idők legeredményesebb kapuvédője Rogério Ceni, aki 1992 óta védi a Sao Paulo kapuját, több mint 1100 mérkőzés és 114 szerzett gól fűződik a nevéhez. Szeretett klubjával számos trófeát elhódított, neve összefonódott a klubhűség fogalmával. 

„A szezon végén már tényleg abbahagyom, nem játszom többet!Ez az utolsó évem profi futballistaként. Jobban érzem magam, mint tavaly ilyenkor. Vannak kisebb fájdalmaim, de ez is része a sportnak." - mondta Ceni a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az immáron 41 esztendős hálóőr a 23. szezonját rója a Sao Paulo színeiben, védései mellett pedig gólérzékenységével és kiváló rúgótechnikájával vált ismertté. Mind tizenegyesből, mind pedig büntetőkből számtalan gólt szerzett, volt olyan szezon, melyet 21 góllal zárt.

A Sao Paulo színeiben háromszoros országos bajnok, háromszor pedig állami bajnok lett, nyert klub-vb-t, két Libertadores-kupát, a vitrinből pedig a Copa Sudamericana serlege sem hiányzik. A brazil válogatottban többnyire második kapusként számítottak rá, 16 mérkőzésen léphetett pályára, világbajnoknak és Konföderációs Kupa-győztesnek vallhatja magát.

Ami az egyéni kitüntetéseket illeti hat alkalommal lett a brazil bajnokság legjobb kapuvédője, kétszer pedig az év játékosa címet is bezsebelte hazájában.

Ahogyan Maradona, Pelé és Ronaldo is csak egy volt, Rogério Ceni is csak egy van és egy is lesz...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése