2014. március 19., szerda

Maldini kifakadt: "Beleőrülök! Dühös vagyok..."

Aki ismeri Paolo Maldini pályafutását, az tudja, hogy élete az AC Milan labdarúgócsapata, a klub, ahol 1978-tól, egészen 2009-ig rúgta a bőrt, s hét bajnoki cím mellett öt BL/BEK-győzelemnek volt részese. Egy igazi élő legendáról beszélünk, aki fájdalommal nézi a klub szenvedését. Nem bírta tovább, most kifakadt...  

"Beleőrülök! Látom, hogyan döntik romba azt, ami korábban felépült. Dühös vagyok, de nem az eredmények miatt. Tudom, milyen kemény munka van a korábbi sikerek mögött, rossz nézni, ahogy ez most a kukába megy. A vezetőség a mának él, a jövővel nem törődik.”  - kezdte mondandóját Maldini, aki áttért annak okára, hogy miért lehet ez így - "Hagyták elmenni a győztes mentalitású játékosokat, ebből ered minden. A legjobb példa Andrea Pirlóé. Ha egy edző azt mondja, nincs rá többé szükségünk, valakinek a klubnál az asztalra kellett volna csapnia, és mindenáron megtartani őt…"

Sokakban felvetődik a kérdés, hogy egy ilyen legendás futballista, mint Maldini miért nem tölt be valamilyen posztot a klubnál, miért nem tér vissza a csapathoz, melyet ennyire szeret! Erre is válsz kaptunk - "Volt két megbeszélésem Barbarával (Berlusconi lánya a klub egyik veztője). Úgy nézett ki, hogy én leszek a sportigazgató, de aztán nem hallottam senkitől semmit. Készen álltam a feladatra. A Milannak sok alkalmazottja van, de hiányzik valaki. Galliani egy nagyszerű vezető, de nem érti meg a játékosokat. Mindent maga csinál, és ez nem lehetséges."

Végezetül pedig kitértek az újonnan kinevezett vezetőedző, Maldini egykori csapattársának  Clarence Seedorfnak a kinevezésére - Clarence Seedorf nagyszerű személyiség, de edzőként tapasztalatlan, még nem ért el semmit. Kár lenne őt hibáztatni, amikor még a célok sem tiszták"

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése