2014. március 12., szerda

Kritika a javából! - "Ez a Milan nem csapa..."

Erősen bírálta korábbi csapatát a klub legendás edzője Arrigo Sacchi, miután a csapat csúfos kudarcot vallott az  Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája párharc során.  

"Szomorú nap ez a Milannak és az olasz futball egészének is. Ez a Milan nem csapat. Nem védekezik egységben, és ez csak ráerősít az egyéni hiányosságokra. Támadásban sok az egyéni megmozdulás, de a stílusukban nincs logika. Nagy csalódást okozott Adel Taarabt, aki csak bóklászott a pályán. A másik oldalon meg ott volt egy remek kollektíva egy Diego Costához hasonló klasszis csatárral, aki káprázatosan mozog labda nélkül." - fogalmazta meg bírálatát Sacchi a port Mediaset szakértőjeként.

Úgy fest, hiábavaló volt az edzőváltás, Seedorf sem tud többet kihozni ebből a csapatból egyenlőre. A nemzetközi kupaporondnak meszeltek, ezzel pedig az utolsó olasz csapat is kiesett a Bajnokok Ligájából, mely nem segíti a liga megítélését a kontinensen. Ráadásul a Serie A szereplés sem kecsegtet sok jóval, a csapat 11 fordulóval a vége előtt csupán tizedik, az Európa Liga indulást érő ötödik hely pedig kilenc pontnyira lebeg. Kérdés, mi lesz így jövőre, mi lesz egyes játékosokkal, akik a Bajnokok Ligájában szeretnének szerepelni, gondolhatunk itt elsősorban Balotellire!?

Az olasz futball becsülete az Európa Ligában még áll, ott talpon van a Bajnokok Ligájából a csoportkör után búcsúzni kényszerülő Juve és a Napoli, míg a Fiorentina pont a regnáló bajnokkal csap majd össze csütörtökön, a két csapat párharcának első meccsén.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése