2014. március 12., szerda

BL: A Barca kettős győzelemmel lépte le a Cityt!

Hazai környezetben, kettős győzelmet aratva jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe az FC Barcelona, mely egy a játékvezető által tarkított mérkőzésen összességében megérdemelten győzte le ellenfelét a Manchester City csapatát. 

Barcelona - Manchester City 2-1 (0-0)
G: Messi (67.), Dani Alves (90+2.) ill. Kompany (90.)
Kiállítva: - ill. Zabaleta (78.)
Tj: a Barcelona 4-1-ás összesítéssel

A hazaiak focival nyitottak, míg a vendég manchesteri legények mondhatjuk úgy is, hogy faragószakkörön érezték magukat. Habár nem tudott a tőle megszokott labdabirtoklást kialakítani a katalán klub, játékuk így is magabiztos volt, sok labdaszerzéssel fűszerezve. A City hiába szerezte meg a labdát, kiváló támadógépezete akadozott, a kapu előterében pedig többnyire elfogyott a tudomány.

A mérkőzés és egyben a párharc gyorsan eldőlhetett volna, Messi buktatása a felvételek alapján a 8. percben egyértelmű büntetőnek tűnt, ám ezt az eset közelében lévő játékvezető valamiért nem látta. Tíz perccel később aztán egy frappáns és szemrevaló támadás végén Neymar talált a kapuba, ám a játékvezető les révén érvénytelenítette a találatot, ám ez hiba volt, érvényes góltól fosztotta meg a hazaiakat.

Ezt követően némileg éledezett a City, de a "törődés" sem maradt el, melyből Iniesta bőven kapott, a statisztikákra tekintve volt 1-12 is a szabálytalanságok aránya. A 37. percben aztán minden spanyol a szívéhez kapott, Iniesta maradt lent a földön és hosszas ápolásra szorult, ám szerencsére folytatni tudta a játékot.

Az első felvonás végjátéka aztán izgalmasra sikeredett, előbb Neymar hagyta el védőjét szerencsésen, majd talált az oldalhálóba, majd ugyan ezen minutumban Xavi lövésénél kellett nagyot hárítania a vendégek kapusának. A túloldalon aztán Nasri került hatalmas helyzetbe, ám lövése középre ment, ott ahol Valdes is tartózkodott. A 44. percben aztán Neymar került helyzetbe, majd kisodródott, az őt kiszorító Hart azonban üresen hagyta a kaput, a brazil pedig átemelte, ám gól nem lett, mivel a gólvonalon ott állt és fejjel menteni tudott Fernandinho.

A második játékrészre aztán Agüero helyett Dzeko futott ki, aki mindjárt lövéssel mutatkozott be a 47. percben, Valdes azonban a helyén volt.  Négy perccel később aztán Lescott adta el a labdát, majd sprintelt hátra Messivel, ám mindhiába, egy az egyben megverte az argentin és lehagyta, ám lövése tiszta helyzetből csupán a kapufát találta telibe. A túloldalon aztán ismételten Dzeko volt a soros, remek fejesét Valdes bravúros mozdulattal tolta a léc fölé, a Nou Camp közönsége a hálóőr nevét skandálta.

Az 54. percben aztán Zabaleta lábában maradt a City vezetése, a  játékos csúnyán ellőtte az adódó lehetőséget. Összességében nagyot fordult a játék képe, a vendégek agresszívebbek voltak, feljebbtolták soraikat letámadásra, ez pedig teret adott a katalán kontráknak, támadásoknak. A 60. percben Messi szánta el magát lövésre 18-ról. a labda kicsivel kerülte el a bal kapufát. Hét perccel később aztán egy emberként ugrott fel a Nou Camp közönsége, Cesc labdája nagy nehezen megtalálta Messit, aki ziccerben nem rontott és a kapuba lőtte a labdát, eldöntve a párharc és a továbbjutás sorsát (1-0).

A 78. percben aztán Dzeko tűnt el a büntetőterületen belül, a vétkes Pique volt, ám ahogyan az első félidőben Messi esetében, úgy most is néma maradt a sít. Nem sokáig, ugyanis a hevesen reklamáló Zabaleta megkapta a játékvezetőtől második sárgáját és mehetett zuhanyozni. Ezt követően Xavi és Fabregas jelentkezett egy lövéssel, a City pedig olyan hitehagyottá kezdett válni, ahogyan teltek, s múltak a másodpercek. A 90. percben aztán egy szögletet követően Dzeko fejelt kapura, a labdába beletudott érni Kompany, aki mintegy három méterről a kapuba passzolt és egyenlített (1-1).

A mérkőzésnek itt még nem volt vége, az i-re a pontot a Barca tette fel, mikor is Iniesta kicselezte a City kapuvédőjét, majd visszagurított az érkező Alvesnek, aki a kapuba vágta a labdát (2-1)!

A Barcelona összességében megérdemelten jutott a negyeddöntőbe, ahol várhatja soron következő ellenfelét. Pellegrini csapata pedig a továbbiakban koncentrálhat a bajnokságra.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése