2014. március 12., szerda

Barca: Martino mester a távozás mellett döntött - sajtóhír

Igazi bombahírként robban a Katalán Rádió bejelentése, mely szerint  az FC Barcelona nyáron kinevezett vezetőedzője Gerardo Martino úgy döntött, hogy a szezon végeztével elhagyja a klubot és nem tölti ki két esztendős annak ellenére, hogy Josep Maria Bartomeu klubelnök már a hosszabbításról tárgyalt volna. 

Mint ismeretes valami nincsen rendben a katalán klub háza táján, folyamatosan van valami, ami miatt nem tud nyugodtan dolgozni a csapat. Azt, hogy Martino mester miért hozta meg ezt a döntést nem lehet tudni és egyenlőre erős sajtóhírként kell kezelni nem másként. Egy biztos, a Barcelona legutóbbi kilenc bajnokijából csupán négyet tudott megnyerni, ezzel pedig elvesztette listavezető pozícióját a ligában, sőt immáron négy pontos hátrányba került.

Sokan abban látják a gondot, hogy Martino mester sem tudott változtatni azon a játékstíluson, mely a Guardiola éra idejében beleégett a játékosok fejébe, ez a taktika pedig elfásult, egyre több csapat egyre hatékonyabban tud ellene játszani. Aztán ott volt az a bizonyos Neymar transzfer, mely a mai napig még tisztázatlan, a brazil csillag ráadásul nem is úgy játszik, ahogyan azt sokan várták, tán a két dolog összhangban van egymással. Nem volt ideje különösebben összeszoknia Messivel, sokan pedig bírálják azt, mikor együtt a pályán vannak, mondván nem túl dinamikus, nincsen meg a harmónia. A jelenleg Messi körüli hányós dologról pedig ne is beszéljünk, sokan úgy vélik, az aranylabdás zseni komoly gondokkal, akár betegséggel is küzdhet.

A sort lehetne még növelni tetézni, egy biztos, nem könnyű most az élet az FC Barcelona háza táján, ezáltal pedig Gerardo Martino munkája sem könnyű...

Azt, hogy mi lesz nem lehet tudni, mint fentebb is említettük, kezeljük ezt erős sajtóhírként!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése