2014. január 28., kedd

Premier League: Mersey-parti rangadó mellett nehéz meccs vár az Agüero Cityre! - előzetes

Már megszokhattunk, hogy az angoloknál alig van szünet, ha nem a Ligakupa, vagy az FA-Kupa küzdelmei zajlanak, akkor a Premier League veszi át a főszerepet és bizony sokszor hét közben sem kell futballra éhező szurkolókat látni a kocsmákban, ugyanis ott a stadion, a kedvencek pedig a gyepen! Nézzük mire számíthatunk a 23. fordulóban. 

Egyetlen egy hátránya van a hétközi fordulónak, az pedig nem más, mint a zsúfoltság, az, hogy a mérkőzések egy időben vannak, így a televízió előtt ülő szurkolók nem túl nagy spektrumból válogathatnak. Szerencse, hogy legalább két napra szedték a fordulót.

A Moyes vezettem "Vörös Ördögökre" otthon vár kötelező győzelem a sereghajtó Cardiff ellenében, ugyanis javítani kell az utóbbi hetek kudarcait, amit a Chelsea és a Spurs ellenében szenvedett el a csapat, a kupakudarcról nem is beszélve. Nem lesz könnyű dolga a listavezető Wenger tanítványoknak, akik a Southampton otthonába látogatnak , míg az utóbbi hetekben bukdácsoló Newcastle a Norwich ellenében kezdhetné meg a zárkózást az élmezőny felé. Igazi kiesési rangadót vívnak ma walesben, ahol a Swansea fogadja a kiesőzóna szélén táncoló Fulham csapatát, a gárdák közt, minössze két pontnyi különbség akad. A szintén menekülő Palace, a viszonylagos biztonságot élvező Hull Cityt fogadja, ám ha a tabellára nézünk, megállapíthatjuk, hogy a huszadik helytől a tizedikig senki sincsen biztonságban, a mezőny hátsó felében mindössze hat pont van a tizenegy csapat között!

Mersey-parti rangadó! Igen, ma Liverpool futballázóban ég, a város két kiváló formában lévő csapata ma ismételten megmérettetik, történelmük során immáron 222. alkalommal. A tét hatalmas mindkét klub számára, ugyanis a Liverpool negyedik pozícióban van 43 ponttal és még a szívekben ott él a bajnoki remény, míg a nagy rivális hatodik, csupán egy pont lemaradással.

A szerdai játéknapra négy mérkőzés marad, az Aston Villa a Gera Zoltánt is a soraiban tudó WBA ellen meccsel, míg a gödörből egyre jobban kimászó Sunderland a  Stoke ellenében tehet újabb lépést a bennmaradás felé. Jose Mourinho csapata a Chelsea a kieső helyen serénykedő WEst Ham United ellen tartaná a lépést az élmenőkkel, és szerencsés esetben akár az élre is állhat.

A forduló másik rangadóját Londonban rendezik, ahol az edzőváltás óta remekelő Tottenham fogadja majd a Premier League jelenlegi tán legjobbját a Pellegrini vezette Manchester Cityt. A két klub előző bajnoki mérkőzése 6-0-ás mészárlásba torkollott, van tehát miért visszavágnia a Spursnek!

Kedd:
20:45 Manchester United - Cardiff
20:45 Southampton - Arsenal
20:45 Norwich - Newcastle United
20:45 Swansea - Fulham
21:00 Crystal Palace - Hull
21:00 Liverpool - Everton (Digi Sport 1)

Szerda:
20:45 Aston Villa - West Bromwich
20:45 Sunderland AFC - Stoke
20:45 Chelsea - West Ham United
20:45 Tottenham - Manchester City (Digi Sport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése