2014. január 28., kedd

Győzött, s az élmezőny nyomába eredtek a Manchester United!

Örömünnep volt a kedd este az Old Traffordon, ugyanis Robin van Perise felépült sérüléséből és hosszú idő után újra ott volt a kezdőben, emellett pedig bemutatkozott a csapat új szerzeménye, a Chelsea együttesét elhagyó Mata. A legnagyobb örömöt még sem az előbb felsoroltak okozták, hanem az, hogy ismételten nyert a csapat és az élmezőny nyomába eredt. Talán még nem késő feltámadni... 

Manchester United - Cardiff City 2-0 (1-0)
G: Van Perise (7.), Young (59.) ill. - 

Remekül kezdte a találkozót a United, mely Van Persie révén, már a 7. percben előnyre tett szert, miután a felsőlécről kipattanó labdát fejjel juttatta a hálóba a tékozló holland. A gólt követően mezőnyjáték lett úrrá, mondhatni Mata ismerkedett a társakkal, immáron nem ellenfélként, hanem csapattársként, hiszen sok ideje még nem volt a tegnapi bemutatása óta. Moyes beledobta a mély vízbe a spanyol, s egyből berakta a kezdőbe RVP mögé. A következő nagy lehetőségre egészen a 34. percig kellett várnunk, ekkor Van Perise kapott remek labdát a tizenhatoson belül, majd lőtt, ám a játékszer, ha kicsivel is de a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A fordulást követően mindent megpróbáltak a walesiek, ám ez csupán labdabirtoklásban látszott, még kaput sem sikerült találniuk a második felvonás alatt, a hazaiak szűrőrendszere mondhatni kiválóan működött ezen az estén. Az 59. percben Ashley Young volt főszerepben, átjutott a védőkön és elég helye volt, hogy távolról a kapu jobb alsó sarkába lőjön. Tizenöt perc volt vissza a rendes játékidőből, mikor is újra felhördült az Old Trafford publikuma, ám gyorsan le is ült, ugyanis gól nem lett. Valencia tört be a semmiből a büntetőterületen belülre és lőtt kapura, ám David Marshall a kapuvasra tudta tolni a játékszert. A ráadásban majdnem felkerült az i-re a pont, Januzaj lehetett volna a "szerzemény" lezárója, ám lövése, ha centikkel is, de elhaladt a jobb kapufa mellett. A Cardiff ezzel továbbra is az utolsó helyen áll, míg Moyes csapata győzelmével az élmenők nyomába eredt. Lehet nem késő még, elérhető lehet a nemzetközi kupaporond.

Norwich City - Newcastle United 0-0 (0-0)
Kiállítás: B. Johnson (82.) ill. Remy (81.)

Nem tudott nyerni idegenben a Newcastle! A "Francia Légió" nagy nyomást helyezett a Norwich kapujára, ám ezen a napon semmi sem jött össze, hiányoztak azok a bizonyos utolsó passzok. A mérkőzés 0-0-ás végeredményt hozott, így elmondható, hogy több kiállítás született, mint találat. A végjátékban Johnson és Remy is a zuhanyzóba vonulhatott a társak előtt. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése