2014. január 28., kedd

Bukott az Arsenal, s akár a harmadik helyre is visszacsúszhat

Nem éppen úgy sikerült az Arsenal kedd esti vendégjátéka, ahogyan azt Arsene Wenger, a csapat francia vezetőedzője elképzelte. A St. Mary’s-ben tartott meccsen csupán egy pont jutott a listavezetőnek, mely így akár a harmadik helyre is visszacsúszhat szerda este. Lépett egyet a bennmaradás felé a Palace és a Swansea. 

Southampton - Arsenal 2-2 (1-0)
G:  Fonte (21.), Lallana (54.) ill. Giroud (48.), Cazorla (52.)
Kiállítva: - ill. Flamini (80.)

Nagy meglepetést okozott az első játékrészben a hazai csapat, mely azt a védekezést idézte, melyet a szezon elején láthattunk tőlük, mely bevehetetlen erődöt képezett a kapu körül. A 7. percben Sam Gallagher pontatlanságának köszönhetően úszta meg a gólt Wenger csapata, a skót támadó a tizenegyes magasságából lőtt kapásból, lökete azonban elhagyta a játékteret. A 21. percben aztán góllá érett a hazai próbálkozások sora, Luke Shaw beadására érkezett remek ütemben Jose Fonte, aki társával ellentétben nem hibázott és magabiztosan a jobb alsóba juttatta a labdát. A folytatásban Gallagher két ízben is gólt szerezhetett volna, a csatár lába azonban valahogy nem jól lett beállítva erre az estére. Mondhatni romjaiban hevert a vendég had, melynek játékosai nem szokták meg, hogy még kapuralövést sem tudnak produkálni egy félidő alatt.

A második játékrész elején aztán jött a flúgos futam, a vendégek francia mestere lelket öntött csapatába, mely roppant elszántan érkezett meg a gyepre. A 48. percben Sagna tálalt Giroud elé, aki gyorsan és remekül ismerte fel az előtte adódó helyzetet és a kapu bal alsó sarkába lőtt. Három perccel később Koscielny lépett fel egy szögletnél, löketét azonban Boruc hárítani tudta. Az 52. percben aztán már az Ágyúsoknál volt az előny, Cazorla egy a tőle megszokott lövést megeresztve vette be a hazai kaput. Az öröm nem tartott sokáig, Jay Rodriguez remek ütemben tálalt Lallana elé, aki a kapuba juttatta a labdát. Elképesztően eseménydús hat percet zártak ezzel a felek, mely három gólt hozott. A folytatásban Özil és Monreal előtt adódott helyzet, ám a londoni csapat hívei számára sajnos csak az is maradt. A 80. percben aztán megfogyatkoztak a vendégek, Flamini követte el a szabálytalanságot, mely a játékvezetőnél, és őszintén szólva nálunk is pirosat ért. A három pont sorsát Luke Shaw dönthette volna el, a hazaiak javára, ám az élettel teli léc alá tartó löketet Szczesny hatástalanít. A pontosztozkodás nagyon nem jött jól a listavezetőnek! Szerdán pályára lép a Chelsea és a City egyaránt, győzelem esetén mindkét csapat előzhet...

Swansea - Fulham 2-0 (0-0)
G: Shelvey (61.), Chici (76.) ill. - 

Crystal Palace - Hull City 1-0 (1-0)
G: Puncheon (17.) ill. - 

A mezőny második fele nagyon egyben van, a tizedik és az utolsó huszadik csapat közt mindössze hat pontnyi különbség van, így senki sem érezheti magát nyeregben, ami a bennmaradást illeti. Újabb lépést tett azonban a Premier League tagságért az újonc Cristal Palace, mely Puncheon korai góljával verte a Hull Cityt, míg a Swansea a Fulham ellen diadalmaskodott két góllal és rögtön öt helyet lépett előre.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése