2014. január 5., vasárnap

Monaco: Megvan az első érkező, Falcao vetélytársat kapott! -hivatalos

Nem teketóriázott sokáig a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) második helyén álló AS Monaco vezetősége és a piacnyitást követően rögtön a lovak közé csapott. A hercegségi klub szombaton hivatalos honlapján jelentette be első téli transzferét, aki Falcao mellé érkezett vetélytársnak. 

A szóban forgó játékos a 23 esztendős 203 centiméter magas elefántcsontparti válogatott támadó Lacina Traoré, aki az eddig nyeretlen Anzhi csapatát és az orosz bajnokságot hagyta maga mögött. 

Claudio Ranieri a csapat vezetőedzője korábban már elismerte a sajtó előtt, hogy érdeklődnek a támadó iránt és a kapcsolatot is felvették. Az edzői szavak után nemsokkal jött a bejelentés, miszerint a korábbi CFR Cluj támadó négy és fél esztendőre írt alá, vételárát pedig nem hozták nyilvánosságra a felek. A transfermarkt.de 16 millió euróra taksálta a fiatal játékos piaci árát.

A sorsáról azonban még nem sokat tudni, ugyanis Falcao mind a Chelsea, mind pedig a Real Madrid kívánságlistáján szerepel. Amennyiben marad a kolumbiai, abban az esetben nagy a valószínüsége, hogy a Premier League kiesőjelöltje a West Ham United veszi kölcsön Traorét.

A csapatban egyébként komoly konkurenciát jelenthet a nyolc gólt szerző Riviére, aki hatodik a Ligue 1 góllövőlistáján.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése