2014. január 5., vasárnap

Genoa: A Manchester United védője érkezhet!

Az olasz  Tuttosport értesülései szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Genoa a védelem megerősítésén szorgoskodik, a kiszemelt pedig a Manchester United egyik padon csücsülő védője. 

Alexander Büttner az Ajax és a Vitesse nevelése igen szép karriert futott be Hollandiában, amivel felkeltette a Manchester United, illetve Sir Alex Ferguson figyelmét. A korábbi holland utánpótlás válogatott védő 2012-ben került a Vörös Ördögökhöz, ám az áttörés elmaradt. Érkezése óta 19 alkalommal szerepelt a felnőttek között, többnyire csereként. Ha az idei szezont vesszük figyelembe, Moyes  eddig 6 meccsen adott lehetőséget számára, átlagban pedig 65 percet tölthetett a pályán.

Figyelembe kell azonban venni, hogy Büttner immáron 24 esztendős és folyamatos játéklehetőségre lenne szüksége a fejlődés érdekében. Így jött tehát a lehetőség, a Genoa érdeklődése. Az olasz klub nem megvenné, hanem a szezon végéig kölcsönszerződést kötne a Vörös Ördögökkel. Azt nem lehet tudni, hogy opciós joguk lenne-e, mindenesetre, jelenleg 5 millió euróra taksálják a fiatal holland piaci árát.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése