2014. január 17., péntek

Király Kupa: Messi dupla és újabb vezéráldozat

Bejutott a Király Kupa negyeddöntőjébe az FC Barcelona, miután a már csak formalitásnak ígérkező visszavágót is magabiztosan abszolválta a Getafe otthonában. Messi újra remekelt, kezdi visszanyerni régi önmagát, míg rossz hír a katalán híveknek Neymar újabb sérülése. 

Getafe - Barcelona 0-2 (0-1)
G: - ill. Messi (41., 63.)
Tj: Az FC Barcelona kettős győzelemmel, 6-0-ás összesítéssel

A katalán sztárklub játékosai a madridi meccsen is nagy nyomást gyakoroltak az ellenfélre, melynél a labda lényegesen kevesebbet volt, ám a találkozó színvonalára igen csak rányomta a bélyeget a 4-0-ás első meccs, mely után csütörtök este csak formalitásról beszélhettünk. Az első játékrész végén Messi talált a hálóba, majd a második játékrészben is az argentin klasszis volt főszerepben, mikor is a 63. percben egy remek egyéni akció után, egy hihetetlen ritmusváltást követően gurított a kapuba. Messi egyre jobb formában, ezt mi sem jelzi jobban, mint a párharc során szerzett négy gólja, ám az öröm nem felhőtlen, nagyon nem felhőtlen, Neymar épp hogy felépült, újra megsérült, a brazil sztár ezúttal bokasérülést szenvedett, a ficam biztos, pontos részleteket csak a részletes orvosi vizsgálatok után tudunk majd. Reméljük nincsen komoly gondja az ifjú titánnak és nem lesz veszélyben a hazai vb-n való részvétel. Valljuk be, üde színfoltját vesztené el a torna.

Xavi a 70. percben Fabregas helyére érkezett a pályára, a spanyol karmesternek ez volt a 700. fellépése hivatalos mérkőzésen az FC Barcelona színeiben.

Íme a negyeddöntő párosítása:
Levante - Barcelona
Real Sociedad - Racing Santander
Espanyol - Real Madrid
Atletico Madrid - Atletic Bilbao

Elődöntő:
Levante/Barcelona - Real Sociedad/Racing Santander
Espanyol/Real Madrid - Atletico Madrid/Atletic Bilbao

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése