2014. január 17., péntek

Premier League: Chelsea-MU csúcsderbi mellet kötelező győzelem a nagyoknak - előzetes

Hétvégén tovább dübörög a világ egyik ha nem a legerősebb pontvadászata az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League), mely rég nem látott izgalmakat és nagyon szoros állást mutat az eddig lejátszott fordulók alapján. Nézzük, mire lehet számítani a 22. fordulóban, melynek legnagyobb párharcát a Chelsea és a Manchester United vívja. 

A forduló és a szombati játéknap nyitányán az egyre jobb eredményeket elérő, az utóbbi hetekben mondhatni remekló Sunderland nyitja, mely a Southampton gárdáját fogadja, azt a csapatot, mely a szezon elején hatalmas meglepetéseket produkált, már azonban csupán a középmezőny egyik tagjává vált, sok másik csapattal egyetemben. A folytatásban az elmúlt fordulók legrosszabb formájában lévő csapata a Cardiff látogat a Manchester City arénájába, mely előzetesen sok jót nem ígér a vendégek számára, ha a formákat és a statisztikákat lapozgatjuk, akkor kinéz egy újabb kiadós City zakó. A listavezető Arsenal városi riválisa a Fulham ellen gyűjtheti be otthon a három pontot, mely kötelező, míg a Norwich és a Hull középosztálybéli derbire készül, igaz a hazaiaknak számára igen közel van a kiesőzóna.

Az utóbbi hetek megaláztatásai után legutóbb győzni tudott a West Ham, mely ezzel megmentette edzőjét, a mostani feladat azonban nem lesz könnyű, egy igen motivált Newcastle érkezik három zsinórban összeszedett vereséget követően. A jelenlegi utolsó Palace a Stoke ellen tartaná otthon a pontokat, mely nem tűnik lehetetlennek, hiszen a vendégek utóbbi négy meccsükön csupán egy pontot szereztek.

A vasárnapi kezdés a Swansea és a Tottenham jogában áll! A hazaiak poccékabbnál is pocsékabb formát futnak, utóbbi öt meccsükön egy pontot szereztek, míg a Spurs az edzőváltás óta szárnyal és öt meccsen 13 pontot gyűjtött. 

A forduló derbije, a várva várt csata, Moyes és Mourinho összecsapása, alias Chelsea kontra Manchester United! A vendégek számára létfontosságú meccsről van szó, amennyiben nemzetközi kupaszereplésről álmodnak a jövő szezonban. Nem veszthetik el ezeket a derbiket, ám tudjuk, hogy a londoni kékek hazai pályán szinte verhetetlenek. Ehhez pedig párosul, hogy számukra a bajnoki cím, a versenyfutás az élen a tét. Kiváló meccsre van tehát kilátás, két igazi gigász meghökkentő csatájára. A két klub legutóbbi londoni találkozását 1-0-ra a hazaiak nyerték.

A forduló zárómeccsére hétfőn kerül sor, ekkor a Gera Zoltánt is foglalkoztató WBA fogadja az éllovasokat üldöző Everton együttesét.

Szombat:
13:45 Sunderland - Southampton
16:00 Manchester City - Cardiff City
16:00 Arsenal - Fulham
16:00 Norwich City - Hull City
16:00 West Ham United - Newcastle United
16:00 Crystal Palace - Stoke City
18:30 Liverpool - Aston Villa

Vasárnap:
14:30 Swansea - Tottenham
17:00 Chelsea - Manchester United

Hétfő:
21:00 West Brom - Everton

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése