2014. január 17., péntek

AS Monaco: Nigériai válogatott védőt igazoltak! - hivatalos

A hercegségi klub pénteken 15 órakor hivatalos bejelentést tett honlapján, mely szerint újabb erősítés érkezik a csapathoz Elderson személyében, aki a Braga együttesétől érkezik. 

A 25 esztendős bal oldali védő számára nem lesz ismeretlen a francia labdarúgó-bajnokság (League 1), ugyanis korábban 2007-2010-ig a Rennes labdarúgója volt. Ezt követően került Portugáliába, ahol a Braga csapatát erősítette mindmáig. A csapattal Ligakupát nyert, emellett pedig szép szezonokat tudhat maga mögött, hiszen aki követte az elmúlt években a portugál labdarúgást az tudja, hogy a klub felemelkedett és bizony az Európa Ligában is vitézkedett. Ami a válogatottat illeti, teljes nevén Uwa Elderson Echiéjilé 2009-ben debütált Nigéria színeiben, azóta pedig 30 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, melynek színeiben tagja volt a 2013-as Afrikai nemzetek kupája győztes csapatnak.

Piaci ára az utóbbi időben megnőtt, 4,5 millió euróra kúszott fel, ám szerződése 2014 nyaráig volt érvényes portugál klubjához, így minden bizonnyal igen jutányos áron jutott játékjogához a Monaco. Új szerződése 2018 nyaráig szól a hercegségi klubnál.

A játékos megemlítette, hogy nagyon boldog és büszke arra, hogy ismét Franciaországban focizhat, egy olyan elismert, neves klubban, mint az AS Monaco. Ezt követően megemlítette George Weah nevét, aki mint tudjuk, a Monaco korábbi kiválósága volt, Afrika illetve Libéria egyik gyöngyszeme és természetesen nem haladt el két honfitársa Lukman Haruna és a legendás Victor Ikpeba neve mellett sem akik szintén a francia klubot szolgálták egykoron.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése