2013. november 25., hétfő

Botlott a Roma, s oda az első hely! - eredmények, tabella

Az olasz pontvadászat (Serie A) 13. fordulójának hétfő esti záró meccsén a még veretlen AS Roma fogadta a Cagliari együttesét. A meccs után pedig már nem a fővárosiak állnak a tabella élén, rossz sorozatban a Roma. 

AS Roma - Cagliari 0-0 (0-0)

Nagyon bekezdtek a mérkőzés elején a hazaiak, a sérüléséből felépülő Gervinho, akár már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést, azonban hibázott. Tíz perccel később Florenzi neve került a statisztikákba, lövése alig pár centivel zúgott el a felsőléc fölött. Sorolhatnánk Ljajic, vagy épen Pjanic nevét, mindketten nagyon aktívak voltak, de a kapuba ők sem tudtak betalálni. Az első valamirevaló szardíniai helyzet Ibarbo nevéhez fűződik, próbálkozása nem sokkal ment mellé. A 38. percben aztán Gervinho borotválta meg a bal kapufát, majd egy perccel később Stroorman lövésénél hárított óriásit Avramov a vendégek hálóőre, aki megkapta a lehetőséget Adan előtt, aki csak a kispadon foglalt helyet.

A gól nélküli első félidőt követően a "Farkasok" a második félidőben is mindent megtettek a vezető gólért, ez azonban nem nagyon akart sikerülni. A 48. percben Florezi talált be kis híján, a labda útját azonban Avramov ezúttal is elállta. Pár perccel később Maicon vállalkozott lövésre, a kapus ezúttal is helyén volt és bravúrt bemutatva odébb tessékelte a játékszert. Az 54. percben aztán egy pillanatra lefagyott a Stadio Olimpico közönsége, egy fejest követően a hazaiak kapuja rezgett. A gól azonban érvénytelen volt, hiszen lesről született, ezt pedig a partjelző is jelezte, így nem született érvényes találat. Ezt követően többnyire a mezőnyjátéké volt a főszerep, a hazaiak egyre feszültebbé váltak, az a bizonyos teher érezhetően nagyon nyomta a vállukat. Hiábavaló volt Boriello, vagy Bradley pályára küldése, kis híján a vendégek szerezték meg a győzelmet, mikor is Sebastian Eriksson lövésénél nagyot hárított De Sanctis. Benatia megsérült, helyére pedig Burdisso érkezett aki kis híján nyerő csere lett volna, ha az a volna, vagyis Avramov ott nem lett volna

A gól nélküli döntetlen azt jelenti, hogy 13 fordulót követően élre állt a címvédő Juventus, a "Farkasok" pedig visszacsúsztak a második helyre, mivel zsinórban harmadik meccsükön játszottak döntetlent.

Íme a 13. forduló eredménysora:
Hellas Verona - Chievo 0-1
AC Milan - Genoa 1-1
Napoli - Parma 0-1
Livorno - Juventus 0-2
Sampdoria - Lazio 1-1
Sassuolo - Atalanta 2-0
Torino - Catania 4-1
Udinese - Fiorentina 1-0
Bologna - Inter 1-1

Íme a Serie A állása:
1. Juventus 34 pont., 2. AS Roma 33 p., 3. Napoli 28 p., 4. Inter 26 p., 5. Fiorentina 24 p.,... 8. Udinese 16 p.,... 13. AC Milan 14 p., 18. Sampdoria 10 p., 19. Chievo 9 p. (8-18), 20. Catania 9 p. (9-23)

A góllövőlista élmezőnye:
1. G. Rossi (Fiorentina) 11 gól
2. Cerci (Torino) 8 gól
3. Palacio (Inter) 7 gól
3. Tevez (Juventus) 7 gól
3. Berardi (Sassuolo) 7 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése