2013. november 25., hétfő

Ancelotti: Íme az én álomcsapatom

A The Times megkeresésére Carlo Ancelotti a Real Madrid sokat megélt olasz trénere összeállította azt az álomcsapatot, melynél jobbat elképzelni sem bír.  

Az álom tizenegyben csak olyan labdarúgók kaptak helyet, akikkel a királyiak nyáron kinevezett trénere együtt dolgozott. Aki esetleg nem lenne tisztában Ancelotti edzői karrierjének azok kedvéért bemutatjuk korunk egyik legjobb edzőjének eddigi munkásságát, melyet aktív karrierje után kezdett meg 1995-ben.

1995-1996 Reggiana
1996-1998 Parma
1999-2001 Juventus
2001-2009 AC Milan
2009-2011 Chelsea
2011-2013 PSG
2013-        Real Madrid

Szövetségi kapitány még soha nem volt, a sikerességet azonban vonzza, vagy fogalmazzunk úgy, hogy edzői tudása megkérdőjelezhetetlen, hiszen az "Öreg Hölgyhöz" szerződése óta minden együttesével nyert valamit, sőt az AC Milan csapatával kétszer Európa trónjára is felült. A felsorolt csapatok láttán, fantasztikus játékosok jutnak az ember eszébe, nézzük kik Ancelotti legnagyobb gyöngyszemei.

Buffon - Cafu, Terry, Thiago Silva, Maldini - Lampard, Pirlo, Zidane - Shevchenko, Ibrahimovic és Kaká.

A cserepadra a következő játékosokat ültetné: Cech, Cole, Nesta, Gattuso, Seedorf, Drogba és Inzaghi.

Mindenki számára feltűnhetett, hogy nincsen Real Madrid játékos a listán, biztos vagyok benne, hogy Cristiano Ronaldo nevét mindenki kereste a sorok közt. Nos, a tréner kérte, hogy királyi játékosokról had ne beszéljen, hiszen nemrég érkezett a csapathoz és jelenleg is ezekkel a profi játékosokkal dolgozik. Mindenképpen elfogadható és nagyon diplomatikus döntés, hiszen ezzel senkit nem istenített és senkinek nem okozott csalódást jelenlegi munkahelyén.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése