2013. október 2., szerda

Fantasztikus Atletico! Simeone a srácokat élteti: "Mindenki nagyszerű volt..."

Nem lehet szó nélkül elmenni az Atletico Madrid teljesítménye mellett és nem is szeretnénk. A spanyol főváros új, vagy inkább fogalmazzunk úgy jelenlegi uralkodója soha nem látott bajnoki rajtot vett és emellett a Bajnokok Ligájában is hibátlan. A csapat pedig megmutatta, hogy vert helyzetben sem ilyed meg és nem adja fel, erre példa a tegnap esti meccs. A csapat trénere Diego Simeone pedig érthetően nagyon boldog, hiszen éppen történelmet ír. 

Mint ismeretes tegnap este a Porto otthonában szerepeltek a "Matracosok" és ha nem is könnyen, de elragadták mindhárom pontot a "Sárkány" barlangjából. A portugálok vezettek, sőt mondhatjuk, hogy jobban is játszottak riválisuknál, azonban a Koke vezette spanyol társaság megmutatta, hogy tudnak küzdeni, ennek pedig az eredménye is meglett.

A mérkőzést követően a csapat trénere Diego Simeone a következő képen értékelt - "Nagyon boldogok vagyunk, remek munkát végeztünk. Ez egy fantasztikus reakció volt a csapatomtól egy kedvezőtlen helyzetben. Az első 25 perc nagyon kemény volt a számunkra, a Porto igen erős volt akkortájt. Amikor változtattunk a középpályás játékunkon a 30. percben, a játék is megváltozott."

"Fontos taktikai váltást eszközöltünk, amely segített nekünk, és próbáltunk üres helyeket találni, illetve közelebb akartunk kerülni a büntetőterületükhöz. Mindenki nagyszerű teljesítményt nyújtott, megilleti a gratuláció a csapatot."

Csak hogy a számok nyelvén beszéljünk, eddig hét bajnoki mérkőzést és két Bajnokok Ligája párharcot játszott az Atletico, mely mind a kilenc meccsét megnyerte. A bajnokságban csupán másodikok, hiszen a Barca is szárnyal, és gólkülönbségének köszönhetően első. A Bajnokok Ligájában pedig vezeti a csoportját a madridi csapat és a megszerzett hat pont tudatában félig-meddig már továbbjutónak is mondható.

Ami a csapat gólkülönbségét illeti 9 meccsen lőttek 24 gólt és mindössze 7 kaptak. Ez meccsenkénti 2,6 rúgott gólt jelent, míg kapott találatok tekintetében csupán 0,7-es átlag.

Ne feledjük, hogy a spanyol Szuperkupában két ízben mérkőztek mag a Barcelonával és bár nem lett övüké a trófea, két döntetlent így is kicsikartak. Ez pedig több mint figyelemre méltó.

Íme a csapat idei eredménysora:
Porto - Atletico Madrid 1:2
Real Madrid - Atletico Madrid 0:1
Atletico Madrid - Osasuna 2:1
Valladolid - Atletico Madrid 0:2
Atletico Madrid - Zenit Szentpétervár 3:1
Atletico Madrid - Almeria 4:2
Real Sociedad - Atletico Madrid 1:2
Barcelona - Atletico Madrid 0:0
Atletico Madrid - Vallecano 5:0
Atletico Madrid - Barcelona 1:1
Sevilla - Atletico Madrid 1:3

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése