2013. október 2., szerda

Bajnokok Ligája: Moszkvában ma a CSZKA volt az úr

A szerdai játéknap első mérkőzésére ezúttal is Oroszországban került sor az időeltolódás miatt. A 'D' jelű kvartett két pont nélkül álló csapata mérkőzött meg egymással, azonban ezen az estén Moszkvában a CSZKA bizonyult jobbnak. 

Remekül kezdett a cseh bajnok a Luzsnyiki Stadionban, a vendégek már a negyedik minutumban magukhoz ragadták a vezetést. A Plzen jobb hátvédje Rajtoral talált a CSZKA kapujába Petrzela átadását követően. A 14. percben Daniel Kolar fejelt kissé mellé, ha pontosabb lett volna, akkor hamar két gólos előnyre tehetett volna szert a vendég gárda. Öt perccel később aztán kihasználta első lehetőségét az orosz bajnok, mikor is Musa adott remek labdát Tosic számára, aki nem habozott és Kozacic kapujába juttatta azt. A játék az egész félidőben csapongó volt, egyik csapat sem tudta hosszasan magához ragadni az irányítást, nem úgy a vezetést, ugyanis Honda a 29. percben vezetést jelentő találatot szerzett a moszkvaiaknak. A találat a félidőben egy gólos hazai vezetést ért, a szurkolók nem unatkoztak, ugyanis mindkét kapusnak bőven akadt védeni valója.

A második félidőre kiérkezve négy perc elteltével aztán Musa forgácsolta szét a kapufát, a csehek ezt szerencsésen megúszták, hamar eldőlhetett volna a három pont sorsa. Igen csak úgy tűnt, hogy a hazaiak el akarják döntetni a meccset, az 55. percben Berezutski fejese alig kerülte el Kozacic kapuját. A percek teltek, a csehek pedig nem igazán tudtak kaput találni. Érezhetően próbálták átvenni az irányítás és egy lapra feltéve megpróbálni egyenlíteni, azonban ez nem sikerült, ugyanis a 78. percben Reznik talált a saját kapujába ezzel pedig eldöntötte a három pont sorsát. A hosszabbításban még szépíteni tudtak a csehek Bakos góljával, ez azonban a három pont sorsába már nem hivatott beleszólni. Így a Tosic vezette oroszok megkezdték a zárkózást, míg a Plzen továbbra is pont nélkül áll, helyzete pedig elég reménytelen jelenleg.

CSZKA Moszkva - Plzen 3-2 (2-1)
G: Tosic (19.), Honda (29.) Rezni (78.-öngól) ill. Rajtoral (4.), Bakos (90+1.)

A 'D' csoport állása:
1. Manchester City 1 1 0 0 3:0 3 pont
2. Bayern München 1 1 0 0 3:0 3 pont
3. CSZKA Moszkva 2 1 0 1 3:5 3 pont
4. Viktoria Plzen 2 0 0 2 2:6 0 pont

Ma játsszák: 
Manchester City - Bayern München 20:45 (Digi Sport1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése