2013. október 2., szerda

Bajnokok Ligája: A címvédő hazai közönsége előtt alázták a City-t

Könnyedén gyűrte le a nagyra vágyó Manchester City együttesét a Bajnokok Ligája címvédője, mely megmutatta, micsoda játékra képes. Guardiola munkája érik, a csapat stilusa változik, eredményessége azonban továbbra is remek.

Hamar, már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést Guardiola csapata, azonban Robban öt méterről a kapu fölé bólintott. Nem kellett sokat várni az első City lehetőségre sem, ugyanis két perccel később az előrehúzódó Richards bólintott kapura, Neuer azonban könnyedén húzta le a labdát a léc alól. A túloldalon közben Ribery kapott remek labdát, majd a behátráló Navas mellett 18 méterről a kapu jobb alsó sarkába helyezte azt. Hart még bele tudott piszkálni a löketbe, azonban ez nem bizonyult elegendőnek (0-1).

A gólt követően is a Bayern akarata érvényesült, a hazaiak nem igazán tudták megtartani a labdát. A 17. percben igazi tűzijáték alakult ki Hart kapuja előtt. Alaba, Kroos és Ribery is próbálkozott, végül egy méteren múlott, hogy a francia nem duplázott. Egy percre rá ismét egy Alaba löketet könyvelhettünk el, majd hosszas mezőnyjáték következett. A következő komoly lehetőség a 32. percben adódott, tehát igen nagyot ugrottunk az időben, ezúttal is Alaba volt főszerepben, nagyot sóhajthattak a City szurkoló, hogy ezt is megúszta szeretett csapatuk. Az idő haladtával egyre inkább a mezőnyjátéké lett a főszerep, olyannyira, hogy több helyzetet nem is jegyezhettünk fel az első játékrészben.

A második félidő úgy kezdődött, ahogyan az első befejeződött! Mezőnyjáték, tiki-taka immáron Bayern módra, a City pedig nyomozta a labdát. Az 56. percben aztán robbant a Müller bomba, a Bayern támadója lerázta védőjét, majd pedig Hart mellett tolta el a labdát és gurított az üres kapuba öt méterről (0-2). 

A 60. percben aztán kiütés szaga lett a meccsnek! Robban kapott remek labdát, majd cselezte be magát a büntetőterületen belülre Nasztaszics mellett és helyezte a játékszert Hart kapujába 14 méterről (0-3).

Két perccel később kis híján duplázni tudott a hollan, lövését azonban Hart kitornázta, az ellentámadásból pedig Navas szerezhetett volna gól, a spanyol beadása lecsúszott és majdnem így lett jó, Neuer jó nagyon nyújtózott. Hosszú idő után tehát ismét City "helyzetet" láthattunk. Ezt követően azonban visszaállt a rend Manchesterben, újból óriási Bayern helyzet kövezketett. A labda gyönyörűen folyt lábról lábra, míg nem Müller elé került, akinek lövését Hart hárította bravúrral. A 76. percben Robben bombázott tíz méterről a City kapusába, a kipattanót pedig Müller lőtte kapufára. Három perccel később a semmiből szépítettek a hazaiak, Negredo bizonyult jó cserének a szezon során nem először (1-3).

A szépítő találat későn érkezett, illetve a játék képe egyáltalán nem utalt arra, hogy bármiféle nagy feltámadás szemtanúi lehetünk. Négy perccel a vége előtt aztán megfogyatkoztak a németek, Boateng vágta fel a kapura törő Yaya Touret. Az eset egyértelmű volt, vitatkozni nem lehetett a kiállítás jogosságán. A megítélt szabadrúgás a felsőlécen csattant, Silva volt a tettes, Neuer pedig szemmel kísérte a történteket. A 89. percben újabb hazai helyzet maradt ki ismét, Negredo fejelhetett, a labda viszont elszállt a kapufa mellett. Az eredmény a továbbiakban nem változott, a vége kicsit hektikus lett, a City ha pontosabb akár ki is egyenlíthetett volna, ám tegyük hozzá, hogy az nem lett volna túl megérdemelt

Manchester City - Bayern München 1-3 (0-1)
G: Negredo (80.) ill. Ribery (7.), Müller (56.), Robben (60.)

A 'D' csoport állása:
1. Bayern München 2 2 0 0 6:1 3 pont
2. Manchester City 2 1 0 1 4:3 3 pont
3. CSZKA Moszkva 2 1 0 1 3:5 3 pont
4. Viktoria Plzen 2 0 0 2 2:6 0 pont

Korábban játszották:
CSZKA Moszkva - Plzen 3-2 (2-1)
G: Tosic (19.), Honda (29.) Rezni (78.-öngól) ill. Rajtoral (4.), Bakos (90+1.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése