2013. augusztus 23., péntek

Továbbra is hibátlan a Dortmund, elszenvedte első bajnoki vereségét a Werder

Péntek este a Werder Bremen  látogatott Dortmundba a Bundesliga 3. fordulójának nyitómeccsén, melyen két eddig hibátlan együttes találkozott.  

Ahogyan az várható volt, igen erős hazai fölény alakult ki már az első percekben, ám ez csak mezőnyben látszott meg, az őrületesen nagy átütő helyzetek várattak magukra. A vendég brémaiak csak pillanatokra tudták megszerezni a labdát, z első játékrész feléhez érkezve két hazai lövést könyvelhettünk el, mely kaput talált, előbb az örmény Mkhitaryan, majd Reus próbálkozott, míg vendég részről egyet sem jegyezhettünk fel, sőt a tizenhatos előterébe sem értek oda Makiadiék. Az első valamirevaló Werder akciót a 28. percben jegyezhettük fel, ám veszélyes helyzet nem lett belőle. 

A 32. percben Reus lövése ment fél méterrel a bal kapufa mellé, ennek ellenére egyre eseménytelenebb és szürkébb lett a meccs. A 36. percben aztán egy remek kontratámadás végén Blaszczykowsk lövése csattant a felső lécen, majd pedig a kipattanólob Reus lőtt távolról Mielitz kezébe. A 43. minutumban Lewandowski maradt le egy bepasszolt, lecsorgó labdáról, majd a szögletet követően Reus és ismét Lewandowski próbálkozott a háló azonban érintetlen maradt.  A hosszabbításban igazi tűzijáték alakult ki, előbb Reus, majd Sahin lőtt kapura, utóbbi igen nagy lehetőséget bombázott a fölé. A slusszpoén majdnem megérkezett, Arnautovic személyében, aki kicsivel gurított a túloldalon a kapufa mellé egy kontrát követően. A félidő végére felpörögtek a hazaiak, ám a bírói síp pillanatában 0-0-át könyvelhettünk el és azt, hogy a Werder immáron öt félidő óta nem kapott gólt.

Az 55. percben aztán góllá érett az örült nyomás, mely a második félidő elején nem csillapodott és egy bal oldali Reus beadást Lewandowski passzolt elegánsan a hálóba (1-0). Ezzel pedig elszenvedte első kapott gólját a Werder ami a 2013/2014-es szezont illeti. A bekapott góllal egyértelművé vált, hogy a Brémaiaknak többet kell vállalniuk támadásban, amennyiben ponttal, pontokkal szeretnének távozni. Ez azonban önmagában hordozta azt a veszély, hogy kinyílnak és ezt a hazaiak gólokkal büntetik majd.

A 61. percben Mkhitaryan érkezett a második hullámban, ám a büntetőterület vonaláról eleresztett lövés igen csak a kapu fölött hagyta el a játékteret. Hat perccel később egy beadást öklözött Mielitz, a kipattanót pedig Sahin ollózta el jóval a kapu fölé. A következő nagy helyzetre egészen a 75. percig kellett várni, ekkor a nemrégiben pályára érkező Aubameyan került ziccerbe Mielitz azonban jól döntött és a helyén maradt, így megóvta csapatát egy újabb góltól. Az utolsó tíz percre szűk egy gólos hazai vezetéssel fordultak a felek, így igen nyitott és izgalmas végjátékra számíthattunk. A 84. percben aztán minden eldőlhetett volna, ám Aubameyan mögé érkezett a labda, így a ziccerben egymagában érkező támadó nem tudott mit tenni azon kívül, hogy maga mögé nézett.  A 87. percben megérkezett a Werder meccslabdája, azonban Weidenfeller bravúrt bemutatva kapu fölé tornázta Di Santo lövését.  Az eredmény a továbbiakban nem változott, ezzel a Dortmund továbbra is hibátlan, míg a Werder elszenvedte első vereségét és egyben első bajnoki találatát is.

Borussia Dortmund - Werder Bremen 1-0 (0-0)
G: Lewandowski (55.) ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése