2013. augusztus 23., péntek

Eto'o bejelentkezett a Real Madridnál! - sajtóhír

Mint közismert tény, a világ legjobban kereső labdarúgója Samuel Eto'o több társával együtt a távozásra kényszerül az Anzhi együttesétől, ahol komoly gazdasági megszorítások vannak. 

A Kameruni támadó évi 20 millió eurót keres orosz klubjánál, csak viszonyítás képen ez annyi pénz, melyet Ronaldo és Messi együttesen tesz zsebre egy esztendő alatt. Érezhetően ez nem arányos, főleg ha azt nézzük, hogy Eto'o a góljait valahol jó messze felejtette. Teljesítménye ugyanis már korántsem oly meggyőző, mint volt anno Barcelonában, ahol világklasszissá vált, vagy éppen az Inter együttesénél.

Hiába, az idő nem áll meg, és a kameruni sem lesz fiatalabb, de felteszem magamban a kérdést, milyen már, ha valaki ajánlgatja szolgálatait egy klubnak? Ha kell úgy is keresik, ha nem akkor meg nem! Ez legalábbis az én véleményem.

Nos, Eto'o előbb a Chelsea együttesénél kopogtatott be, ahol korábbi trénere Mourinho vette át ismét a stafétabotot, majd az Inter háza táján is ólálkodott a kameruni, míg nem most arról lehetett hallani, hogy visszatérne Madridba. Alias felajánlotta szolgálatait a királyi gárdának. Ez persze csupán sajtóhír.

Ezzel azonban keretbe foglalhatná karrierjét, hiszen éppen Madridból indult világjáró útjára, azonban ott nem látták benne azt, amit Barcelonában. Előbb a Mallorca együttesében csillogtatta meg zsenialitását, mikor a katalánok elhappolták őt. A Madridi szurkolók a mai napig bánhatják azt a pillanatot, gondoljon bele minden futballszerető, mennyivel másképpen alakulhatott volna a futballtörténelem.

Ezen hír ellenére azonban még mindig sokan tartják magukat szintén ahhoz a sajtóhírhez, mely szerint a dúsgazdag klubelnök és a támadó megegyezett, hogy Eto'o marad a szezon végéig.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése