2013. augusztus 23., péntek

Sóher Arsenal! - ezúttal a PSG rúghat bele Wenger terveibe

Az átigazolási piacon idén sem jeleskedik az Arsenal. Mondhatjuk úgy is, hogy mindenkit akarnak, de pénzt igazán senkiért nem adnának, alias jogosan illethetjük a klubot a sóher jelzővel. Ez pedig nem csupán erre az átigazolási időszakra, hanem a klub játékospolitikájára összességében mondható. 

Persze lehet mondani, hogy nyereséges a klub, pozitív a kassza ami a játékosmozgást illeti, na de a mai futballban ha nem költesz lassan nem érhetsz el semmit, ez pedig az ágyúsok hanyatlása felé vezethet. Idén még senki nem érkezett, és elég ha megemlítjük, hogy Norwich, Southampton és Stoke szintű klubok is euró tízmilliókért igazolnak. Egyszer ez a játékospolitika kibukik és azon veszi észre magát Wenger mester, hogy a Bajnokok Ligája igen messze áll a klubtól. Persze ne legyen igazunk, hiszen az ágyúsok igen meghatározóak a nemzetközi klubfutballban, de a változás szele mindig ott van a levegőben.

Na de térjünk át az aktuális témára, mely nem más, mint a Newcastle United francia válogatott kiválósága Yohan Cabaye, akiért a londoniak a hét elején tettek egy igen nevetséges 10 millió eurós ajánlatot. A szarkák természetesen egyből nemet mondtak, ezt pedig bátran tehették, hiszen nem az Arsenal az egyetlen érdeklődő. 

A neves francia lap az L'Equipe úgy értesült, hogy a PSG is megtette ajánlatát, mely 16 millió eurót tartalmaz, ez pedig könnyen elképzelhető, hogy elég lesz. Nos, Wenger aligha emeli a tétet, így több mint valószínű, hogy ez a hajó is elment...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése