2013. november 10., vasárnap

Egykori játékosa lett az Arsenal veszte - eredmények, tabella

Vasárnap estére maradt a hétvége legjobban várt angol bajnokija, a Manchester United és az Arsenal összecsapása. Mint később kiderült, sokkal nagyobb izgalmakat tartogatott az este másik meccse, a Swansea és a Stoke küzdelme, ahol fordulatból nem volt hiány. 

Manchester United - Arsenal 1-0 (1-0)
G: Van Persie (27.) ill. -

Igen lagymatag tempóban kezdtek a csapatok, egyik fél sem kockáztatott,  a hazaiak pedig kiválóan zárták a területeket, így a vendégek nem tudtak lövésig eljutni. A 25. percben egy próbálkozás állt a United neve mellett, míg az Arsenal próbálkozásig sem jutott. A 27. percben aztán egy szögletet követően a hazaiak kerültek előnybe, Robin van Persie érkezett és fejelt ex-csapata hálójába. A mérkőzés a gól után sem változott, az emberben valahogy egy hiányérzet lappangott. A továbbiakban a sérüléseké volt a főszerep, egy beadást követően Jones a labda helyett teljes erőből Szczesny fejébe bólintott, a vendégek hálóőre pedig a földre terült és eszméletét vesztette.Szándékosságot nem lehetett felfedezni. A félidő végén aztán De Gea és Vidic nem kommunikált jól, a két játékos pedig összecsattant, Vidic eszméletét vesztve rogyott a gyepre, hosszú percekig ápolták, míg kitisztult a feje, ám a második félidőre nem jött ki. Sem jó, sem pedig szép focit nem hozott az első félidő, de United vezetést igen.

A második játékrészben aztán próbálkoztak a vendégek, de igazi zicert nem tudtak kialakítani, sőt, még a kaput sem találták el, csak körbelőtték. A United őrizte első félidőben megszerzett előnyét, melyet Rooney majdnem megduplázott a 60. percben. A mérkőzés ezt leszámítva igen eseménytelen köpönyeget öltött, a hazaiaknak megfelelt a vezetés, így az Ágyúsok "rohamoztak", a United kontrákra rendeződött be többnyire. A 81. percben aztán Smalling dönthette volna el a meccset, azonban rosszul érkezett, így fejese kaput sem talált. Négy perccel később egy kis grundfoci után Giroud lövése csapódott a kapufa mellé. A 92. percben aztán Bendtner menthetett volna pontot csapatának, a labda azonban gyorsabbnak bizonyult, így lemaradt róla. A hármas sípszó végén a United játékosai és szurkolói örülhettek.

Swansea City - Stoke City 3-3 (0-0)
G: Wilfried (56., 86.), Dyer (74.) ill. Walters (8.), Ireland (25.), Adam (90+5.-büntető)

Igen csak fordulatos mérkőzést játszott egymással a Swansea és a Stoke. A vendégek Walters góljával korán vezetésre tettek szert, majd Ireland növelte kettőre az előnyt a 25. percben. A robot gólöröméről ismert Crouch mindkét ízben előkészítőként tetszelgett. A találkozó aztán ellentétes félidőket hozott, azzal a különbséggel, hogy a hazai csapat többet lőtt a második félidőben. A walesi gólgyártást Wilfried kezdte meg az 56. percben, ezzel pedig megvolt a szépítés. A 74. percben Dyer hozta vissza a meccsbe a Swansea csapatát a meccsbe. A vezetést is sikerült megszerezniük a hazaiaknak, azonban nem ez volt a végszó, a játékvezető büntetőt ítélt a hosszabbításban, melyet Adam a 90+5. percben értékesített, ezzel pontot mentve csapatának.

A forduló további eredményei:
Aston Villa – Cardiff 2-0
Chelsea – West Bromwich 2-2
Crystal Palace – Everton 0-0
Liverpool – Fulham 4-0
Southampton – Hull City 4-1
Norwich – West Ham United 3-1
Tottenham – Newcastle United 0-1
Sunderland  - Manchester City 1-0

A bajnokság állása 11 fordulót követően:
1. Arsenal 35 pont, 2. Liverpool 23 p., 3. Southampton 22 p., 4. Chelsea 21 p., 5. Manchester United 20 p. (18-13), 6. Everton 20 p. (14-10), 7. Tottenham 20 p. (9-6), 8. Manchester City 19 p. (28-12),... 18. Fulham 10. p., 19. Sunderland 7 p., 20. Crystal Palace 4 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Agüero (Manchester City) 8 gól
1. Sturridge (Liverpool) 8 gól
1. Suarez (Liverpool) 8 góé
4. Van Persie (Manchester United) 7 gól
4. 5. Remy (Newcastle) 7 gól
5. Ramsey (Arsenal) 6 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése