2013. augusztus 11., vasárnap

Az Everton nyerte az angol-spanyol csatát

Kora délután egy igazi hamisítatlan Premier League vs La Liga párharcot rendeztek. A két liga két középcsapata, az Everton és a Betis csapott össze egymással. 

Az első találatra a 36. percig kellett várniuk a hazai szurkolóknak, ekkor ugyanis Jelavic köszönt a kapuba egy középre gurított labdát követően közelről pofozta a játékszert a hálóba. A 61. perc Andersen számára biztosan sokáig emlékezetes marad, a hálóőr ugyanis nemes egyszerűséggel a kapuba ejtett, tolt egy ártatlannak tűnő beadást. A végjátékban még egyenlíteni tudott a spanyol gárda, a hosszabbítás harmadik percében egy igazi hamisítatlan flipperezést követően Rodriguez elé került a labda aki köszönte a lehetőséget és szépített.

Everton - Betis 2-1 (1-0)
G: Jelavic (36.), Andersen (61.-öngól) ill- Rodriguez (90+3.)

Ami a két klub felkészülési képét illeti, az Everton eddig 7 meccset játszott, a mérleg pedig 3 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség. Kiemelendő, hogy azonban olyan csapatoktól kaptak ki, mint a Valencia és a Real Madrid. Emellett pedig sikerült döntetlent játszaniuk a Juvéval, ahol büntetőpárbajban felül is múlták ellenfelüket.

Ami a Betis együttesét illeti, a sevillai egylet már 9 meccsen van túl, a mérleg pedig 4 győzelem 3 döntetlen és 2 vereség. Az Everton volt a hatodik angol ellenfél, rajtuk kívül a Hull City tudta legyőzni őket 3-0-ra. Van hova fejődni azért a szezonkezdetig...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése