2013. június 10., hétfő

Real nevelésű spanyol védővel erősített a CFR

Korábban már beszámoltunk róla, hogy nagy átalakuláson megy keresztül a nyár folyamán a CFR Kolozsvár, mely roppant rossz idényt futott. Az első igazolás Florin Costea személyében már megérkezett, az újabb üzlet pedig a mai napon köttetett meg. 

A Real Madrid igazi fanatikusai biztosan emlékeznek még Javier Velayos nevére. A spanyol védő egész ifjú korát a fővárosban, azon belül pedig a királyi gárda utánpótlás-nevelő központjában töltötte. Kilenc esztendőn keresztül rúgta a bőrt az ifjúsági csapatokban, majd pedig három esztendőt eltöltött a Real Madrid B csapatában, ahol 86 alkalommal lépett pályára. Nagyobb tehetségnek indult, de végül 2011-ben az FC Brasov gárdájánál kötött ki.

Az immáron 26 esztendős jobb oldali védő 28 román elsőosztályú meccsen szerepelt a szezonban és csapata alapemberének számított, a statisztikusok két gólpasszt is a neve mellé firkantottak. 

Szerződése lejárt, melyet nem kívánt meghosszabbítani, így ingyen szerződött Vass Ádám együttesébe a CFR Kolozsvárba. Új kontraktusa három esztendőre, azaz 2016 nyaráig szól.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése