2013. június 10., hétfő

A 19 esztendős szerb "Messire" lecsapott a Benfica

Egy 19 esztendős európai tehetség nem mindennap mondhatja el magáról, hogy felnőtt válogatott, 17 esztendős kora óta a felnőttek közt szerepel és a piaci értéke 7 millió euró. Egy spanyol, angol, vagy német tinisztár esetében ez nem is lenne akkora szenzáció, de Kelet-Európáról lévén szó rögtön megakad az ember szeme. 

Egy eldugott tehetség? Az túlzás, hiszen mindig is szem előtt volt Lazar Markovic. Ezt a nevet mindenki jegyezze meg jól, valószínűleg sokat hallunk még a szerb válogatott jobb oldali támadójáról. A klub, mely felnevelte és ily fiatalon lehetőséget adott számára az nem más, mint a Partizan Beograd együttese, mely most igen szép summát tehetett zsebre, igaz hivatalos átigazolási összeget nem tudunk.

A Benfica a triplázás kapujában állt, vezették a bajnokságot, melyet az utolsó két fordulóban elbuktak, emellett pedig vereséget szenvedtek az Európa Liga döntőjében és a Purtugál Kupa fináléjában egyaránt. A csapat trénere marad és újra nekifut annak, ami egyszer már majdnem sikerült. Ebben viszont már nagy szerepet szánnak Markovic-nak, akitől gólokat, gólpasszokat remélnek.

Az 1994-es születésű szuper tehetség igen szép szezont tudhat maga mögött, hiszen amellett, hogy bemutatkozott a szerb válogatottban a vb-selejtezőkön már gólpasszt is adott. Emellett a nemzetközi kupa sem ismeretlen már a számára, hiszen az Európa Ligában nyolc találkozón szerepelt és két gólpassz is fűződik a nevéhez. A gólok sem maradtak el, a szerb ligában 19 mérkőzésen kapott lehetőséget és 7 gólja mellett 7 gólpasszt is jegyzett.

Az atmoszférától sem kell félteni, hiszen egy Crena Zvezda-Partizan Beograd meccsen megtanulja az ember, hogyan is kell kezelni azt ami a lelátón történik. Mint azt a címben is említettük, piaci értéke 7 millió euró, de az átigazolási összeget egyik fél sem hozta nyilvánosságra.

Egészen nagy kíváncsisággal várjuk, hogy mit nyújt majd Lazar jövőre, hogyan illeszkedik be. Egyszóval figyelemmel kísérjük a szerb "Messi" további karrierjét.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése