2013. június 10., hétfő

Belső védővel erősített a Shakhtar

Rat és Fernandinho távozása, illetve Nem érkezését követően itt az újabb Shakhtar igazolás Oleksandr Volovyk személyében.  

Ha nem hallottak még a játékos nevéről, az azért van, mert nem követik az ukrán pontvadászatot, ugyanis Oleksandr a városi rivális Metalurg Donetsk labdarúgója volt immáron 2006 óta. Egy korszak most lezárult, ám mindenképpen minőségi váltás következik be a 27 esztendős ukrán védő életében. hiszen a Shakhtar sokkal magasabb szintet képvisel több szempontból is. Emellett nem kell életvitelt, város és bajnokságot váltania, emellett pedig a Bajnokok Ligájába is bemutatkozhat új csapatában.

Piaci értékét a transfermarkt.de 1,5 millió euróra becsli, ám élő szerződése révén minden bizonnyal magasabb volt a vételár, ám ezt a klubok nem hozták nyilvánosságra.

Oleksandr a 2012-2013-as szezonban 26 ukrán bajnokin lépett pályára és védő létére 5 gólt szerzett, illetve minden találkozót végigjátszott. A Metalurg nem jutott az Európa Liga főtáblájára, ám négy selejtezőt lejátszott és Volovyk ezen meccseken is eredményes tudott lenni. Góljai számát pár csatár is megirigyelheti...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése