2013. június 10., hétfő

Bukaresti játékoskeringő: Három érkező és egy távozó a Vörös Kutyáknál

Nem tétlenkedik a román bajnokság hatodik helyezettje a Dinamo Bucaresti gárdája sem, a mai nap folyamán csak úgy jöttek és mentek a játékosok a klubnál. Távozott a gárda fiatal támadója, mellette pedig bosnyák, horvát és francia légiós is csatlakozott a kerethez. 

Dorin Rotariu mindössze még csak 17 esztendős, ennek ellenére a fiatal támadó 7 alkalommal is pályára léphetett a szezon során, igaz csak csereként kis időkre, de ennyi idősen ez is nagy szó, valahol el kell kezdeni a beilleszkedést. Sok korabeli társa még számtalan évet tölt az utánpótlás csapatokban. Tehetségére a Vaslui figyelt fel, mely pont a bokaresti klub előtt végzett a bajnokságban az ötödik pozícióban. Piaci értéke 450 ezer euró, ám az átigazolási összeget a felek nem hozták nyilvánosságra, ahogyan azt sem, hogy milyen kitételeket tartogat a fiatal csatár új szerződése.

Az első érkező az idei nyáron a francia-algériai kettős állampolgár Karim Boutadjine. A 24 esztendős csatár a bajnoki ezüstérmes Pandurii együttesét hagyta a háta mögött, miután nem sikerült megvetnie a lábát a kezdőcsapatban és csupán csereként számítottak rá. Így teljesen érhet módon nem hosszabbította meg lejáró szerződését, hanem ingyen távozott, új kontraktusának feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a szezon végén kieső Turnu Severin remek formában lévő támadójával erősített a CFR Cluj, most pedig a Dinamo happolt el két játékost. ha egy csapat kiesik, többnyire ez a sors vár rá, játékosai nem mindig követik a klubot alacsonyabb osztályba.

Az egyik érkező Mirza Hasanovic. A 22 esztendős bosnyák játékos ingyen érkezett a klubhoz, hiszen szerződése lejárt. Posztját tekintve pedig védekező középpályásról van szó, szerződése 2016 nyaráig szól.

A másik Turnu játékos a horvát származású Antonio Asanovic. Posztját tekintve belső védőről van szó, fél szezont töltött előző klubjánál, ott azonban alapembernek számított, a meccseket végigjátszotta.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése