2013. március 13., szerda

BL:Mi van véled angol futball? - egy csapat sem képviseli tovább a Premeir Leaguet

Szerda este a Málaga és a Bayern München továbbjutásával teljes lett az idei Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnye. Az előző évekkel ellentétben azonban teljesen megszűnt az angol dominancia olyannyira, hogy egyetlen angol csapat sem képviseli a Premier League-t a legjobb nyolc közt. 

Ezzel már most eldőlt, hogy a Wembley-ben rendezendő fináléban biztosan nem lesz angol csapat, hiszen a címvédő Chelsea már a csoportküzdelmek során elhasalt csakúgy mint a Manchester City csapata, mely óriásit égett a "D" jelű kvartettben. A csoportküzdelmek után két angol csapat állt az Arsenal és a Manchester United. Utóbbi nagyon vitatott körülmények közt esett ki a Real Madrid ellenében, ki ne emlékezne Nani kiállítására, mely napokig vitatéma volt a sportsajtóban. Azonban a tények ellen nincs mit tenni, a United kiesett! Az utolsó angol bástya Arsene Wenger csapata volt, azonban hiába nyertek 2-0-ra Münchenben az otthon elszenvedett 3-1-es vereség döntőnek bizonyult az odavágón, így a német rekordbajnok idegenben lőtt góllal ért oda a legjobb nyolcba. Ezen sorokat olvasva jogosan tehető fel a kérdés, hogy mi lett veled angol futball? Nem is olyan régen még az is előfordult, hogy a legjobb nyolcban szerepelt négy angol csapat is...

Ami a mezőnyt illeti spanyol dominanciát észlelhetünk, hiszen három klub képviseli még mindig a La Ligát a Barcelona, Real Madrid Málaga trió személyében. Emellett két német klub a regnáló német bajnok Dortmund és kijelenthető, hogy a friss bajnok Bayern München is ott van a nyolcban. Emellett az olasz, a török és a francia ligát képviseli egy-egy klub.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnye:
Spanyol: Barcelona, Real Madrid, Málaga
Német: Bayern München, Borussia Dortmund
Olasz: Juventus
Francia: PSG
Török: Galatasaray

Sorsolás Pénteken! (Innentől fogva azonos ország béli csapatok is találkozhatnak egymással)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése