2013. március 13., szerda

A kolumbiai gólvágó Barcelonába szerződhet! - óriási fogásról beszélnek

A cím hallatán bizonyára többen Falcao leigazolására gondolnak, azonban nem ő van terítéken jelenleg a katalánok háza táján, hanem a kolumbiai válogatott másik gyöngyszeme Jackson Martínez.  

A Porto nyáron szerződtetett támadója bombaként robbant be az Európai futballba, de mielőtt erről beszélnénk tekintsük át eddigi pályafutását. Jackson profi karrierjét Deportivo Independiente Medellín színeiben kezdte, ahol még mondhatni tiniként 102 mérkőzésen 65 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. Hat esztendőt követően elhagyta nevelőegyesületét és a kolumbiai bajnokságot és a magasabban rangsorolt mexikói pontvadászatot választotta, azon belül pedig a Jaguares csapatát. Itt sem vallott szégyent, hiszen két szezon alatt 64 mérkőzésen 36-szor volt eredményes. 

Az új fejezet itt kezdődik, hiszen a Porto felfigyelt rá és Európába csábította, így a 2012/2013-as szezont a portugál bajnokságban kezdte meg, ahová bombaként robbant be az atletikus 185 centis támadó. A portugál góllövőlistát magasan vezeti, 22 mérkőzésen szerzett 23 találatával. Mögötte 14 találattal "szerénykedik" Óscar Cardozo. Azonban a "hazai" pontvadászat mellett már a BL-ben is letette a névjegyét, 3 gólja van és ezt ma este a Málaga ellen növelni szeretné.

Valószínűleg az FC Barcelona képviselői, játékosmegfigyelői ma este ott lesznek Málagában, hogy megnézzék a két csapat BL meccsét és legfőképpen Martínez játékát.

Azonban nem csupán a katalán óriás áll a kérők sorában ezt a játékos ügynöke el is ismerte, célzott egy madridi klubra, sejtelmeink szerint a matracosoknál nagyon szeretnék, ha összeállna a kolumbiai válogatott csatárduó Falcao és Martínez személyében.

"Megerősíthetem, hogy erős az érdeklődés a Barcelona részéről, ugyanakkor nem az egyetlen spanyol klub, amely figyelemmel követi, van egy jelentős madridi érdeklődő is, illetve egy nagy olasz csapatnál is komolyan felmerült a neve" - nyilatkozta Fiore a Tuttomercatoweb-nek.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése