2013. március 13., szerda

Allegri: "A továbbjutás mindig centiméterek kérdése..."

Tegnap este az FC Barcalona ledolgozta két gólos hátrányát és 4-0-ra legyőzte riválisát az AC Milan együttesét. Az eredmény nagyon simának tűnik, az is, viszont aki látta a meccset és ért a focihoz, az tudja, egyes helyzetek, párharcok csupán nüanszokon múlnak.  

Feltehetjük a kérdést, mivan ha Niang nem a kapufát találja el, vagy 3-0-nál az utolsó pillanatokban talál egy gólt az olasz klub. Persze ez már csak a múlt, de szeretnénk éreztetni, hogy milyen apró dolgokon múlik minden. Egyértelmű, hogy a katalán gárda fantasztikusan játszott, de a gépezetbe ha belecsúszik egy hiba, az mindent tönkretehet. Nos, tegnap kijött a lépés.

A mérkőzést követően Allegri a milánói klub vezetőedzője hosszasa nyilatkozott, mind csapatáról és játékosairól, meghozott döntéseiről, illetve az ellenfélről - "A továbbjutás mindig centiméterek kérdése. Kapufát rúgtunk Niang által, majd betalált Messi."

"Az ehhez hasonló mérkőzésekhez lábakra van szükséged, és én hoztam meg ezeket a döntéseket. Ha Niang betalál, akkor dicsérnék a választásomat. Az első mérkőzésen velünk volt a szerencse Boateng esetében, most viszont Niangnál nem."

"Csalódást keltő ez a vereség a klub, a szurkolók és a srácok számára, mert mindent megtettek, hogy elérjenek valami figyelemreméltót. Nehéz volt, mégis végig nyitott volt a párharc, és amikor 3-0-nál voltak lehetőségeink, jobban is alakulhattak volna a dolgok."

"A Barcelona a legerősebb csapat a világon. Messi és Iniesta hideg fejjel cselezgetett, Xavi pedig nagyon pontos volt. Meg kell dicsérnem a srácaimat, mivel nem adták fel." -zárta szavait az AC Milan trénere

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése