2013. február 3., vasárnap

Seria A szombat: A Napoli sikerével beérte a listavezető zebrákat - videó

A pénteki nyitómeccset követően szombaton két mérkőzéssel folytatódott az olasz bajnokság 23. fordulója. A Roma pénteki betlije után a kérdés az volt, tud-e élni a lehetőséggel a Napoli és beéri-e a listavezető Juventus együttesét a tabellán. A másik meccsen az utóbbi hetekben javuló formát mutató Torino fogadta a Sampdoria együttesét. 

Az utóbb említett párharc mondhatni egy alsóházi rangadó volt, mindkét csapat menekül a kiesőzóna, az alsóház közeléből. Egy eseménytelen gól nélküli mérkőzést játszott a két csapat, ezzel pedig a Torino hét meccse nem talált legyőzőre.

A másik találkozón a jelenleg ezüstérmes Napoli fogadta a szezon meglepetéscsapatát a Catania együttesét. A vendégek a tabella hetedik helyéről várták a meccset, az utóbbi hetekben a Fiorentina és a Roma skalpját is begyűjtötték, ám a Napoli nagy falatnak bizonyult. A mérkőzés 31. percében északi szomszédunk csatárklasszisa Hamsik volt eredményes, míg a 44. percben az ő passzát követően talált Cannavaro a kapuba. Ezzel az első félidő végén eldől a találkozó, a második felvonásban nem született gól, ez pedig azt jelentette, ha csak ideiglenesen is, de beérték Cavaniék a Juventust a tabellán. Az öreg hölgy ma délután a Chievo együttesével mérkőzik meg a három bajnoki pontért.

Péntek:

AS Roma - Cagliari 2:4

Szombat:
Torino - Sampdoria 0:0
Napoli - Catania 2:0

Vasárnap:
12:30 Chievo - Juventus (SportKlub)
15:00 Palermo - Atalanta
15:00 Pescara - Bologna
15:00 Siena - Inter (SportKlub)
15:00 Genoa - Lazio
15:00 Fiorentina - Parma
20:45 AC Milan - Udinese (SportKlub)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése