2013. február 3., vasárnap

Női kézilabda BL: ETO kiütés a címvédő ellen, szenzációs FTC siker a Valcea otthonában

Egyetlen ország képviselteti magát két klubcsapattal a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, ez pedig Magyarország. A legjobb nyolc között hazánkat a Győri ETO és az FTC képviseli, a sorsolás folyamán szerencsére a két magyar csapat elkerülte egymást. A versenyfutás két négy fős csoportban zajlik, az első két helyezett jut majd tovább. 

A Győr csoportjában a norvég Larvik, a dán Randers és a címvédő Buducnost Podgorica szerepel, a győri lányoknak van miért elégtételt venni, ugyanis tavaly utóbbi csapat ellen veszítette el a BL döntőt, úgy hogy idegenben lőtt több góllal nyerte a párharcot a Buducnost.

Az FTC csapatától már az is remek teljesítmény volt, hogy bejutott a legjobb nyolcba, a további szereplésről nem kívánt nyilatkozni a csapat vetetőedzője. Nem kívánt belemenni találgatásokba, mindig a következő ellenfélre koncentrálnak és a legjobbat szeretnék kihozni, a továbbjutás óriási bravúr lenne a kétszeres KEK címvédőtől. A csoportellenfelek közt ott van a szlovén Krim Ljubjana, az orosz Zvezda Zvenyigorod, mely jelentősen erősödött és Elbert Gábor az FTC vezetőedzőjének szavaival élve a világ legerősebb keretével rendelkező román Oltchim Valcea.

A csoportok bemutatását követően nézzük mi is történt a hétvégén, hiszen nagyon boldogak lehetünk, úgy gondolom a legvérmesebb magyar kézilabda fanatikusok is csak titkon mertek reménykedni ilyen örömteli hétvégében.

Győri Audi ETO - Buducnost Podgorica

Szombaton a Győri Audi ETO fogadta hazai pályán a címvédő Buducnost csapatát. A két pont megszerzése mellett a lányokat a visszavágás is motiválta, hiszen életük álma foszlott szerte tavaly Podgoricán a döntő második meccsén. Fantasztikusan kezdtek Görbiczék, 4-0-val nyitottak és a címvédő csak a 10. percben tudta belőni első gólját. Ezt követően feljöttek a vendégek, 6-6 is állt az eredményjelzőn, de ekkor ismét rákapcsoltak Amorimék, ezt követően zsinórban öt győri gól következett 11-6, majd pedig a félidőben kétszer annyi ETO gól állt a kijelzőn mint Buducnost 14-7, elképesztően védekeztek a lányok.

A második játékrész úgy kezdődött ahogyan az első, eszméletlen győri rohammal, az eredményjelzőn pedig tíz gólos különbség tetszelgett 17-7, úgy tűnik igen csak éhesek voltak a sikerre a lányok és méltóképpen szerettek volna visszavágni. Ezt követően tudta tartani a különbséget a Győr, a hajrára 20-10-es vezetéssel fordultak Lekicék. Az előny 13 gólosra duzzadt, nagyobb volt, mint ahány gólt dobott a címvédő 24-11. A végére kicsit kiengedtek a lányok, így faragott a különbségen a Buducnost, de tíz alá nem tudtak jönni, eszméletlen győzelmet arattak a győri lányok 27-17. 

A méltó visszavágás tehát megtörtént, óriási pofont kapott a címvédő, és nem kell mondani, mekkora fegyvertény ez a lányok kezében. Külön ki kell emelni a védekezést, illetve a kapus teljesítményt, 17 gólt kapni a címvédőtől egyszerűen parádés... 

 1. Győri Audi ETO 1 1 0 0 27 17 +10 2
 2. Larvik HK 1 1 0 0 25 19 +6 2
 3. Budućnost 1 0 0 1 17 27 –10 0
 4. Randers HK 1 0 0 1 19 25 –6 0

Oltchim Valcea - FTC

Egy esetleges Ferencváros siker fantasztikus, óriási bravúr kategória lett volta, de mi az hogy volna! A Valcea az FTC vezetőedzője szerint a világ legerősebb játékoskeretével bír, hazai pályán elverni ezt a román csapatot szinte lehetetlen küldetésnek tűnt. De ha van hit és akarat, akkor az eredmény is jön...

Tomori Zsuzsannáék elhitték, hogy van keresni valójuk és óriási meccset játszottak, haraptak, csúsztak, másztak, küzdöttek, aminek meg is lett az eredménye. A két csapat a meccs elején fej-fej mellett haladt, majd pedig sikerült ellépnie a Fradinak pár góllal (22. perc: 5-8). A vezetést sikerült megtartani a félidőben, közte egy szerepelt az eredményjelzőn (9-10). Kiemelendő a két csapat védekezése, összesen 19 gól egy félidő alatt a mai modern kézilabdában nagyon kevés, az pedig, hogy tíz kapott gól alatt tartották a Valcea együttesét hazai pályán... - lehet másnak nem sikerül a szezonban...

A fordulást követően fantasztikusan játszott a Fradi, nem mintha eddig nem tették volna, ám valahonnan még sikerült egy kis extrát előrántani. Előbb négy gólra 10-14, majd pedig egészen elképesztő hét góllal vezetett a Fradi, Tomori és Nerea Pena vezetésével (12-19). Ezt követően elfáradtak a lányok, illetve magára találtak a hazaiak és az előny majdnem elfogyott. Másfél perccel a vége előtt 20-22 állt az eredményjelzőn, így nagyon forró végjáték következett. A végén azonban szerencsére több Fradi gól állt az eredményjelzőm mint román (22-23). Ezzel Nereáék óriási fegyvertényt hajtottak végre, rendesen megcibálták az oroszlán bajszát...

1.  Krim Ljubjana 1 1 0 0 29-24 5 2 pont
2.  FTC-Rail Cargo Hungaria 1 1 0 0 23-22 1 2 pont
3.  Oltchim Valcea 1 0 0 1 22-23 -1 0 pont
4.  Zvezda Zvenyigorod 1 0 0 1 24-29 -5 0 pont

Gratulálunk mindkét magyar csapatnak, fantasztikus hétvége volt ez mind számukra, mind pedig a kézilabda szerelmeseinek.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése