2013. február 3., vasárnap

Afrika kupa: Túlórában jutott tovább Burkina Faso, teljes az elődöntő mezőnye!

A délutáni mérkőzésen kiderült, hogy a favorit Elefántcsontpart biztosan nem nyeri meg a tornát, hiszen Nigéria kiverte őket. Ezzel az egyik elődöntő párosítása már kialakult, Mali és Nigéria méri majd össze erejét a fináléba jutásért. A kérdés már csak az volt, ki lesz Ghána ellenfele a másik elődöntőben. Ahogyan azt megszokhattuk ezen a tornán, a meccsek fele legalább nem dől el a rendes játékidőben, így volt ez most is, a csapatok túlórára szorultak, ám a büntetőpárbajig nem jutottak el. 

A mérkőzésen egyenlő erők csatája zajlott, az első játékrész csak lehetőségeket hordozott magában, sajnos gólnak nem örvendhettek az Afrika kupa nézői. Az első játékrészben meg kellett fognia a bírónak a meccset, Burkina Faso kettő, míg Togo három sárgalappal lett gazdagabb, rendkívül sok volt a szabálytalanság. A félidőben 0-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész még ennyit sem hozott, pár kósza próbálkozás mellett, egy-egy cserét jegyezhettünk fel, ez is mutatja, a kapitányok igen s számoltak a hosszabbítás lehetőségével. Egy biztos, nem ez a meccs lesz minden idők legjobb és legizgalmasabb negyeddöntője a kontinensviadal történetében, ez mindent elárul az iramról. A meccsen 51 szabálytalanság született, 26-25-ös megoszlásban, a hosszabbítás igen csak sárgára sikeredett...

Igen, hiszen a rendes játékidő végén is 0-0 állt az eredményjelzőn így jöhetett a kétszer tizenöt perces ráadás. A hosszabbításból Burkina Faso jött ki jobban, az új nemzeti hőst pedig úgy hívják Pitroipa. A gól a 105. percben esett az első hosszabbítás utolsó percében. Mint említettem a meccs vége sárga lett, nem bírták a nyomást a togoi játékosok és három sárgalapot is begyűjtöttek.

Ezzel teljes lett az elődöntő mezőnye:

Február 6. Szerda:
Mali - Nigéria
Ghána - Burkina Faso

Burkina Faso - Togo 1-0 (0-0) - hosszabbítást követően
Mbombela Stadion, Nelspruit
Vezette: Badara Diatta
Burkina Faso: Diakite– Koffi, B. Koné, Koulibaly, Panandetiguiri – D. Koné, Kaboré, Sanou (Traore A. R. 96.), Issouf (Niguimba 66.) – A. Pitroipa (Rouamba 108.), Dagano.
Togo: Agassa – Akakpo (Wome 106.) , Nibombé, Mamah, Djené – Bossou, Amewou (Salifou 116.), Romao, Gakpé, F. Ayité (Segbehfia 67.) – Adebayor.
Gólszerző: Pitroipa (105.)
Sárgalapok: Issouf (41.), Kaboré (43.), ill. Ayite (21.), Gakpe (34.), Mamah (40.), Ramo (92.), Adebayor (112.), Bossou (120+3)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése