2013. február 8., péntek

Kaposvári Rákóczi: Továbbra sem fizeti a PMFC Grumic vételárát, a várostól kapott 15 milliós menőövet a klub

Mint ahogyan az ismeretes Kaposváron fél szezonról fél szezonra mindig kivétel nélkül új csapatot kell építenie az aktuális vezetőedzőnek, mivel a klub nem tudja megtartani értékes játékosait, ennek oka pedig a folyton fennálló anyagi gondok. A csapatnak nincs egy névadó, illetve főszponzora, így mindig csak abból a kevésből tud gazdálkodni ami van. 

Mégis figyelemre méltó, hogy a klub évről évre meg tud újulni és ki tudja vívni a bennmaradást, sőt többnyire a középmezőny tagjának mondhatja magát. A gondok azonban ismét felütötték a fejüket, csökkentek a támogatók, adósság pedig van, illetve a játékosokat is becsületesen szeretnék kifizetni, ezért a klub a városhoz fordult segítségért. Mint ahogy nem először ezúttal is segítő kezet kaptak, de vajon meddig mehet ez így? Jó kérdés, de ez a jövő zenéje, koncentráljunk a jelenre. 

A város 15 millió forintos segítséget nyújt a Kaposvári Rákóczi FC csapatának, ezt a klub ügyvezetője Illés János a rákoczifc.hu-nak nyilatkozta. Cél a tartozások rendezése...

Az viszont még mindig problémát jelent a klub számára, hogy a PMFC csapata még mindig tartozik Grumic vételárának a felével, ez az összeg is jól jönne, ha egyszer végre már megérkezne...

Most pedig idézzük Illés János ügyvezető szavait - "A Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. a társaság gazdasági helyzetének javítása érdekében fordult a városhoz a támogatásért. Ez azt jelenti pontosan, hogy a NAV felé is van tartozásunk, illetve kötelezettségünk, és személyi, működési jellegű kifizetési problémáink is voltak. Ezért fordultunk a város vezetéséhez, ők pedig nagy örömünkre akceptálták ezt a kérést, mint ahogy máskor is, sokszor már. Ezúton is köszönöm a városnak, hogy segített. A szponzori bevételeink csökkentek. Napjainkban szinte bármilyen megkeresésünkre az a válasz érkezik a cégüktől, hogy a társasági adójuk egy részét szívesen odaadják, más jellegű támogatást viszont nem adnak. Ezt viszont mi csak korlátok között tudjuk elfogadni és felhasználni, a előírt mértékig. Ezen felül problémát okoz az is, hogy a nyáron eladott Miroslav Grumic vételárának másik fele, egészen pontosan a harmadik és a negyedik részlet nem érkezett meg a pécsi klubtól."

Ha minden igaz, akkor ez az összeg segít annyiban, hogy a csapat a 2012/2013-as tavaszi szezont zökkenőmentesen végigcsinálja!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése