2013. február 8., péntek

BRÉKING: Szenzációs hír Burkina Fasonak és példátlan CAF döntés!

Aki figyelemmel követi az Afrika kupa történéseit, az tudja, hogy Pitroipa a torna meglepetéscsapatának vezéregyénisége az elődöntő 117. percében műesés miatt megkapta második sárgalapját és a játékvezető kiállította őt. A Rennes 26 esztendős játékosa könnyek közepedte jött le a pályáról és figyelte végig a büntetőpárbajt, melyben csapata bejutott a döntőbe. 

Parádés amit Burkina Faso nyújt ezen a tornán, és egy játékosnak ez lehet élete lehetősége, legnagyobb tette, hogy megnyeri a kontinensviadalt csapatával, mely abszolút esélytelen a  címre a tornát megelőzően. Gondoljunk bele, milyen fájdalom lehetett Pirtoipa szívében, holott a bírón kívül mindenki tudta, hogy nem műesés történt, nem véletlenül esett el a 117. percben a büntetőterületen belül, hanem azért mert bántották.

Burkina Faso a szövetséghez fordult és fellebbezett a középpályás eltiltása ellen. A CAF a felvételeket visszanézve példátlan, de igazán jó és szívet melengető döntést hozott, eltörölte Pitroipa piroslapját és ezzel elismerték, hogy a bíró rosszul ítélkezett, büntetőnek kellett volna következnie. 

Pitroipa tehát örülhet, ott lehet a vasárnapi döntőben és győzelemre vezetheti csapatát a vezér! A CAF előtt pedig le a kalappal, ez egy igazi példamutató döntés volt, mellyel megmutatták, lehet kontrollálni az ilyesfajta bírói bakikat. 

A játékvezetőről pedig jobb nem is beszélni többet, amit a találkozón művelt lázító és felháborító volt...

Abba pedig bele se gondoljunk, mi van ha Ghána nyeri a tizenegyespárbajt holott a büntető a 117. percben járt volna Burkina Faso csapatának! Azon még a CAF sem tudott volna változtatni...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése