2013. január 23., szerda

Newcastle: a francia bajnoktól igazoltak válogatott védőt 8 millióért!

Két napon belül két francia védőt szerzett a Newcastle United csapata. Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a Nancy utánpótlás válogatott védője a szarkákhoz szerződött, most pedig újabb játékossal erősítettek a szarkák. Az angol csapat ezúttal mélyen a zsebébe nyúlt és nem sajnálta a pénzt, konganak a vészharangok, el szeretnék kerülni a kiesőzónát a St. James Parkban. 

Mapou Yanga-Mbiwa több klub kívánságlistáján is feltűnt, mint például az Arsenal, ám az ágyúsok vakarhatják a fejüket, a játékosért folyó harcot elvesztették. A háromszoros francia válogatott védő 8 millió euró ellenében hagyta el a francia bajnok Montpellier együttesét.

A klub a játékos szerződtetését hivatalos honlapján közölte és azt is tudatta Mbiwa a 13-as mezben fog játszani. Alan Pandew a csapat vezetőedzője a következő képen nyilatkozott új játékosáról - "Szükségünk volt a védelmünk megerősítésére. Ő pontosan az a futballista, aki a hasznunkra fog válni. Tehetséges védő, a levegőben és földön is felveszi mindenkivel a versenyt. Minőségi védőt igazoltunk."

A szarkák ezzel Demba Ba távozása mellett, mely által a támadószekció még megerősítésre szolgál, már három igen komoly transferre tettek szert védő poszton.

Érkezett eddig:
- Debuchy a Lille csapatától 7 millió euróért
- Haidara a Nancy együttesétől nem nyilvános összegért
- Mbiwa a francia címvédő Montpellier csapatától 8 millió euróért 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése