2013. január 23., szerda

Copa Italia: idegenben kell kivívnia a Juvénak a kupadöntőt, jobb helyzetben a Lazio - videó

A Copa Italia elődöntőjében a Juve csapata fogadta a Lazio együttesét. A két csapat párharca mind a hagyományokat figyelembe véve, mind pedig az idei szereplést véve igazi rangadónak, derbinek tekinthető. A torinóiak azzal a nem titkolt szándékkal futottak ki a pályára, hogy félelmetes hazai közönségük előtt eldöntsék a párharc lényegi kérdését és a visszavágó csak formalitás legyen. Nem így sikerült...  

A találkozó meglehetősen foghíjas kezdőcsapatokat hozott, a hazaiak kezdőjéből három alapember is hiányzott. A csapat igazi vezéregyénisége Pirlo mellett Quagliarella és Chiellini sem lehetett ott a pályán, míg vendég részről Dias, Kono és Klose helye tátongott a kezdő tizenegyben.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, több veszélyes helyzetet is kialakítottak, de a félidő közepére a vendégek is magukra találtak, ezt több veszélyes lövéssel jelezték. Az első játékrész azonban nem hozott találatot.

A második játékrészben nagy Juve fölény alakult ki, ezt Matri és Vidal lövései jelezték, a Lazió hálóőre nem maradt munka nélkül. A 63. percben a nyomás góllá érett Poulsen vette be Marchetti kapuját, ezzel 1-0 volt a hazaiaknak. A találkozó és tán a párharc érdemi része is eldőlhetett volna ha Vidal két ziccere közül valamely a hálóban köt ki, illetve remek fejese ellenében Marchetti nem mutat be óriási bravúrt. 

A labdarúgásban van egy igaz mondás - a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat - és ahogyan az lenni szokott jött a válasz a 86. percben Mauri révén 1-1. Ez a találat azt jelentette, hogy a Juve hazai pályán nem tudott előnyt szerezni, így ha ott szeretnének lenni a döntőben akkor Romában kell diadalmaskodniuk, vagy 1-1-es döntetlennél gól dúsabb pontosztozkodást elérni. Az előny tehát a Lazio együttesénél.

Juventus - Lazio 1-1 (0-0)
Gólok: Poulsen (63.), ill. Mauri (86.)

Szerdán a másik ágon AS Roma - Inter derbit rendeznek. Mondani sem kell, egy esetleges Lazio-Roma döntő milyen pikantériát hordozna magával...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése