2012. június 1., péntek

Egyre csak nő a feszültség Olaszországban a bundabotrány végett, a kapitány felvetette a válogatott távolmaradását az EB-től

Mint köztudott ismét tombol Olaszországban a bundabotrány, nem is akármilyen módon. Ez a mostani botrány egyre csak gyűrűzik és úgy tűnik sokkal nagyobb lesz, mint az eddigiek. Számtalan embert vettek őrizetbe a nemzetközi hatóságok bundázás vádjával és vannak köztük focisták is. Hétfőn őrizetbe vették Stefano Maurit az SS Lazio csapatkapitányát. Nem ő az egyetlen, hiszen el kellett hagynia az olasz válogatott edzőtáborát a gyanúba keveredő Domenico Criscítónak aki így nem utazhat a kontinensviadalra. Mindemellett a friss bajnok Juventus edzőjét António Contet is gyanúba keverték.

Mario Monti olasz miniszterelnök a következő szavakat használta:
"Ha kell akkor két-három évre függesszék fel a bajnokságot, míg gyökerestül felszámolják a problémát."

Fontos megemlíteni, hogy sem az olasz szövetségnél, sem pedig az UEFA illetékeseinél nem merült fel az, hogy a botrány miatt a nemzeti csapatnak távol kellene maradnia az EB-től. Ám Cesares Prandelli a válogatott kapitánya érdekes nyilatkozatot tett.

"Ha azt mondják nekünk, hogy az szolgálja az olasz labdarúgás érdekeit, hogy ne vegyünk részt az Eb-n, akkor nem okoz nekünk gondot a visszalépés. Szeretnék csak a fociról beszélni, de a történtek után másról is szót kell ejtenünk" – mondta Prandelli a Rai televíziónak, hozzátéve, hogy aki érintetté válik a bundaügyben, az természetesen nem vehet részt az Eb-n, de amíg valakiről be nem bizonyosodik, megilleti az ártatlanság vélelme.

Friss információ, miszerint nagy valószínűséggel vizsgálják a Magyarország-Olaszország 3-1-re végződött mérkőzést, mikor is hazai pályán vertük el a VB címvédőt. A gyanú akkor merült fel, mikor utánanéztek és látták négyösszegű fogadások történtek az olaszok vereségére.

idézet forrása: nso.hu

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése