2012. június 1., péntek

Felkészülés: Csehül jártak a csehek, a magyar válogatott győztesen távozott Prágából

Nemzetközi felkészülési mérkőzésen Prágában tudott diadalmaskodni a magyar labdarúgó válogatott. Egervári Sándor csapata a sok sérülés végett elég felforgatott hadrendben állt fel, a mérkőzés során a kapitány több újoncot is avatott.

A találkozó elején mindjárt magukhoz ragadták a kezdeményezést a hazaiak, ám Varga József buktatását követően Dudzsák Balázs talált s kapuba szabadrúgásból  a 6. percben és ezzel nálunk volt az előny 0-1. A cseheket megtréfálva Balázs nem várta meg a sorfalat és elrúgta a labdát, melybe Cech még bele tudott érni, ám hárítani nem tudott. A 16. percben betaláltak a hazaiak, viszont a bíró érvénytelenítette a találatot, mivel Juhászt lökték a gólt megelőzően. A nyomás aztán góllá érett, de hogyan? Juhász Rolandot vélte szabálytalannak a játékvezető a 26. percben és tizenegyest ítélt, melyet Kadlec berúgott. A büntetőt nagyon vitatható szituáció előzte meg, mivel mind a ketten fogták egymás mezét és Roland tisztán a labdát rúgta el ,mire Baros feldobta magát. A büntető kivédése sem sokon múlott, Bogdán eltalálta az irányt és bele is tudott érni, ám a labda besuhant alatta. Méltó ellenfelei voltunk a cseh csapatnak, mely azért lényegesen többet birtokolta a labdát, de a kapura nem voltak  veszélyesek. Az első félidő 1-1 döntetlennel zárult.

A második játékrész eleje eseménytelen játékot hozott, majd a csehek veszélyeztettek több alkalommal. A játék irányítását egészen átvették, viszont gólt nem tudtak szerezni. A 65. percben Szakály és Mészáros után Egervári Sándor harmadik újoncát avatta Gyurcsó személyében. Ezt követően is tovább támadtak Kolarék, gólszerzési lehetőségük is akadt, de Bodgán Ádám mindvégig a helyén volt. Nem tűnt úgy, hogy a házigazda vereséget szenvedhet ezen a meccsen. Viszont a debütáló  Gyurcsó betalált és ezzel beállította a végeredményt, mikor is egy kontrát követően Dzsudzsák beadását levette és éles szögből a hosszúba gurított a kapufa mellé.

Összességében az EB-re készülő cseh válogatott nem nyújtott kimagasló játékot, hiába voltak mezőnyfölényben, az meddőnek bizonyult. Ha tovább szeretnének lépni a csoportból sokkal jobb játékra lesz szüksége Milan Baroséknak, hiányzott az igazi küzdeni akarás.

Felkészülési mérkőzés Prága
Csehország - Magyarország 1-2
Gól: Kadlec(büntető), illetve Dzsudzsák, Gyurcsó

A magyar válogatott legközelebb hétfőn lép pályára Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban, az ellenfél pedig az EB résztvevő Írország csapata lesz, akik ellenünk tartják a főpróbát. Minél többen látogassunk ki a mérkőzésre és biztassuk a nemzeti csapatot.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése