2012. május 17., csütörtök

Oroszország simán, Finnország óriási csatában jutott az elődöntőbe

Meg van az alsó ági elődöntő párosítása a jégkorong világbajnokságon, miután délután, illetve kora este lejátszották a két negyeddöntőt. Az első meccsen Oroszország a Norvég együttest fogadta, majd pedig a házigazda Finnek mérkőztek meg az USA legjobbjaival.

Hihetetlen mérkőzést hozott a címvédő Finn válogatott és USA legjobbjainak összecsapása. Az első harmad óriási amerikai fölényt hozott, a gól nélküli harmad csupán a remek formában védő Finn kapusnak köszönhető. A második harmadra egy elszántabb Finn csapat érkezett, mely veszélyes kontrákat vezetett. Mind a két csapat védelme kapitulált egyszer, így az utolsó felvonás előtt 1-1 vonultak szünetre a csapatok. Az utolsó harmad elején mindjárt fordított az USA és ezt követően mindent megtettek a Finnek a meccs egalizálásáért. Vitatott góllal ez sikerült is, ugyanis lábról pattant a korong a kapuba, de rugómozdulat nem volt. így a videózást követően a bírók érvényesítették a találatot. A Finnek nagyon dűlőre szerették volna vinni a találkozót a rendes játékidőben és ez sikerült is nekik, ugyanis 9 másodperccel a vége előtt egy rossz amerikai váltást követően megszerezték a győztes gólt.

Jégkorong VB negyeddöntő Helsinki:
Finnország–Egyesült Államok 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)
Gólszerzők: Joensuu 2, Koivu, ill. Howard, Ryan

A Norvég válogatott két harmadon keresztül tartotta magát, két alkalommal még egyenlíteni tudott, ám a Szbornaja az utolsó harmadra igazán összekapta magár és ütött egy hármast a Norvégoknak. Így az Oroszok a csoportmeccset követően (4-2) ismét diadalmaskodtak 5-2-re és ezzel az elődöntőbe jutottak. 

Jégkorong VB negyeddöntő Stockholm:
Oroszország–Norvégia 5–2 (2–1, 0–1, 3–0)
Gólszerzők: Ovecskin, Popov, Jemelin, Zsergyev, Nyikulin, ill. Skröder, Thoresen

Ezzel kialakult az alsó ági elődöntő párosítása, a címvédő és házigazda Finnek mérkőznek meg a Szbornajával.

Alsó ági elődöntő: Finnország - Oroszország

képek forrása: http://sport365.hu/

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése