2012. május 17., csütörtök

A Negyeddöntők következnek a jégkorong VB-n: Párosítások, esélyek

Az idei A csoportos jégkorong világbajnokságon a csoportkört követően a mai nap során a negyeddöntőkkel folytatódik a csata az elődöntőbe jutásért, na meg a világbajnoki címért. Az új rendszernem nem keresztbe játszanak a két csoport továbbjutói hanem csoporton belül az elő a negyedikkel, a harmadik pedig a másodikkal. A két párharc győztese elődöntőzik és a két csoport győztese fogja megvívni a döntőt a világbajnoki trófeáért.

Nézzük meg a párosítást, illetve azt, hogy a csoportkörben milyen eredményt értek el egymás ellen, kinek milyen esélyei vannak:
(zárójelben a csapat helyezése a csoportban)


Kanada(1) - Szlovákia(4) 12:00 Sport1
A csoportkörben Szlovákia 3-2 vereséget szenvedett, illetve utóbbi öt egymás elleni meccsén is kikapott. Érdemes megemlíteni, hogy mind a két csapat megnyerte az utolsó öt csoportmeccsét.  A  Szlovákok például 4-2 megverték USA-t.

USA(2) - Finnország(3) 17:30 Sport1
Ez egy igazi presztízsmeccsnek ígérkezik, az utóbbi öt meccsük két Finn és három Amerikai győzelmet hozott, ebből az utolsó a csoportmeccs, ahol 5-0 legyőzték a Finneket, ám még egy ilyen sima mérkőzésre nem lehet számítani. Parázs összecsapás várható, és ne feledjük a Finneket hajtani fogja a hazai közönség.

Ennek a két mérkőzésnek a győztese csap, majd össze a felső ági elődöntőben.

Oroszország(1) - Norvégia (4) 14:45 Sport2
Az Orosz csapat az egyetlen hibátlan csapat a tornán, mind a hét csoportmeccsüket hozták. A Norvég csapat rosszul kezdte a VB-t ám utolsó négy meccsén parádézott, például a Németeknek ütöttek 12 gólt.
Az egymás elleni csoportmeccs 4-2 Orosz sikert hozott, az utóbbi öt meccsükön mindig a Medvék örülhettek. Orosz sikert ígér a párharc de nem lesz olyan sima.

Svédország(2) - Csehország(3) 20:15 Sport2
Ez egy elég erős párharcnak számít, utóbbi öt meccsük három Cseh és két Svéd sikert hozott, ebből az utolsó a csoportkörben, ahol a Svédek 4-1-re diadalmaskodtak. Fontos szempont lehet, hogy a másik házigazda Svédország és így a közönség lehet a plusz egy játékos.

Az utóbbi két párharc győztese pedig az alsó ági elődöntőt fogja vívni.


Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése