2012. május 17., csütörtök

Női Kézilabda: Ismét Győrben a bajnoki cím

A bajnoki döntőt az FTC és a Győr csapata vívta egymással és a két győzelemig tartó bajnoki finálé első felvonását hazai pályán 37-33-re hozta az ETO. A BL döntő hétvégi elbukását követően tegnap Görbizcéknek a Népligetben kellett győzniük a friss KEK győztes Fradi ellen, ha nem a mindent eldöntő harmadik felvonásra akarták hagyni a bajnokavatást.

Nagyon kemény mérkőzés volt
A mérkőzést a két csapat tisztelgéssel kezdte, ugyanis a Győriek virággal gratuláltak a Fradi KEK győzelmének, illetve a Fradi köszöntötte a BL gólkirálynő Görbizc Anitát és a visszavonuló Pálinger Katalint.
A találkozó  elején mindjárt három gólos előnyre tett szert az ETO, majd pedig felzárkózott a Fradi, sőt, még fordítani is tudott. Ezt követően végig fej fej mellett haladtak a csapatok, többnyire Görbizcék vezettek egy-egy találattal, a Fradi pedig zárkózott döntetlenre. Az első játékrész végén egy gólos volt a vendég előny (16-17).

A második játékrész elején meglépett kettőre az ETO, ám visszajött a Fradi és a vége előtt tíz perccel már a hazai vezetés is megvolt (25-24).  A Győr öt perccel a vége előtt egy kilenc perces gólcsöndet tört meg Amorim révén. Ekkor kezdődhetett az őrült hajrá! Az ETO két alkalommal is egyenlített Amorim révén, majd Görbicz hetesével 27-28 volt az állás az utolsó percben. A végén időn túli hétméterest kapott az FTC ám Pálinger hárított és ezzel a védésével a hosszabbítás helyett bajnok lett a Győri Audi ETO csapata. Méltó befejezése volt ez Pálinger Katalin pályafutásának .

Ezzel a győzelemmel kilencedik alkalommal Magyar bajnok a Győr és immáron ötödszörre zsinórban.

Női kézilabda Magyar bajnoki döntő 2. mérkőzés, Népliget:
FTC - Győri Audi ETO 27-28 (16-17)

Bajnok a Győr kettős győzelemmel.


Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése