2012. május 17., csütörtök

Bombameglepetés: Szlovákia elődöntős Kanada kiverésével

Óriási meglepetés született a jégkorong VB negyeddöntőjének első mérkőzésén, ugyanis Szlovákia kiverte Kanada együttesét. A csoportelsőként továbbjutó Kanada még a csoportmeccseken 4-2-re diadalmaskodott Szlovákia ellen, ám most fordult a kocka.

A találkozót remekül kezdték a Szlovákok, az első tíz percben sorra dolgozták ki a helyzeteiket, melyből kettőt be is ütöttek. Hideg zuhany volt ez Kanada számára érezhetően meglepték őket. Ezt követően mezőnyben feljöttek a Kanadaiak, több lövéssel próbálkoztak és egy be is csúszott a harmad végén, így 2-1 állással fordultak a felek.

A második harmadban Kanada nagyon megrázta magát és sorra alakították ki a helyzeteket, meg volt az egyenlítés, majd pedig a vezetés is. Ekkor úgy tűnt, hogy Szlovákia elfáradt  nem képesek újat mutatni. A csapatok 3-2 Kanadai előnnyel várták az utolsó játékrészt.

A harmadik harmad megint fordulatot tartogatott magában, ugyanis Szlovákiának sikerült az egyenlítés, majd pedig a vezetést is megszerezték nem sokkal a mérkőzés vége előtt. Ezt az előnyt már nem adták ki kezükből, így bombameglepetés született.

Az embernek az volt az érzése, hogy Szlovákia hittel és akarattal küzd, míg Kanada tartalékolva, félgőzzel próbálja megnyerni a mérkőzést.

Jégkorong VB negyeddöntő Helsinki:
Szlovákia–Kanada 4–3 (2–1, 0–2, 2–0)
Gólszerzők: Kopecky, Satan, Bartovic, Handzus, ill. E. Kane, Skinner, Burrows

Szlovákia így harcban a világbajnoki címért, az elődöntőben a Svéd-Cseh mérkőzés győztesével találkoznak majd.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése