2012. szeptember 1., szombat

Man. City: Elköltött 60 millió euró, érkezett Maicon, Javi Garcia és még ketten...

A tegnapi napon ismét mélyen a zsebébe nyúlt az arab olajmilliárdokból gazdálkodó Manchester City csapata. Négy játékos érkezett, közülük csak kettőnek hozták nyilvánosságra a vételárát, mely 37,5 millió euró, a másik két igazolásról a sajtó 20 millió euró körüli összeget közölt le, mellyel a csapat tegnap közel került a 60 millió euróhoz. Nézzük kik is érkeztek.  

Az brit olimpiai csapatban szereplő 23 esztendős Scott Sinclair a Swansea City csapatától érkezett és a klubok az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra. A játékos piaci értéke 8 millió euró, az átigazolási összeg akár a duplájára is rúghat a források szerint.

Sikerült megszerezni a Real Madrid orra elől az Inter brazil válogatott hátvádét Maicont, aki állítólag potom pár millió euróért érkezett. A sajtó 4-5 millióról beszél, az összeg azért lehet ilyen alacsony, mivel az olasz klub magas fizetése miatt mindenképpen szeretett volna megválni a játékostól. Maicon számára Roberto Mancini vezetőedző nem lesz ismeretlen, hiszen korábban a milánói klubban két évig együtt dolgoztak.

Javi Garcia személyében 25 esztendős spanyol középpályás érkezett a Benfica csapatátó nem is akármilyen összegért. Az "égszínkékek" 22,5 millió euróval gazdagították a portugál klub kasszáját. 

Az utolsó igazolás pedig egy 19 esztendős szerb védőtehetség volt, akit középső védő poszton óriási reménységként tartanak számon. Matija Nastasic a Fiorentina csapatában nyujtott kimagasló teljesítményt az előző idényben, melyre több sztárklub is felfigyelt. A játékos 15 millió euró ellenében kerül Manchesterbe és az üzlet része volt a City-től a firenzei klubhoz távozó Stefan Savic.

Szerző: Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése