2012. szeptember 1., szombat

Chelsea: Essien a Real Madrid játékosa lett, Benayoun és Hazard öccse is távozott

A Chelsea aktív résztvevője volt a piacnak a tegnapi utolsó napon, ám nem vették a játékosokat, hanem kölcsönadták őket. Szám szerint 5 játékosuktól váltak meg erre a szezonra a londoni kékek. Az első és talán a legmeglepőbb transzfer nem sokkal az átigazolási piac zárása előtt került bejelentésre. A Real Madrid és a Chelsea is hivatalos honlapján közölte, hogy a Királyi Gárda egy évre kölcsön vette a Ghánai válogatott középpályást Essient. A 29 esztendős játékos korábban éveken keresztül együtt dolgozott Mourinhoval a londoni csapatnál, tehát a tréner nem lesz ismeretlen számára. Érkezésének adott helyet Lassana Diarra távozása. 

Szintén kölcsön adta izraeli válogatott középpályását Yossi Benayount a Chelsea. A 32 esztendős játékos ezt a szezont az újonc West Ham United csapatánál tölti majd.

A francia Gael Kakuta a holland bajnokságban szerepel majd ebben a szezonban, a 21 esztendős fiatal középpályás a Vitesse csapatához került.

Nathaniel Chalobah ez a név sokaknak nem lehet ismerős, ő mindössze 17 esztendős védő, akit nagy tehetségnek tartanak és fejlődése érdekében a második ligás Watford csapatához került kölcsönben.

Hazard testvérének sem volt maradása ebben a szezonban, ahhoz hogy fejlődjön játszania kell és ezért a 19 esztendős középpályást hazályába Belgiumba adták kölcsön a  Zulte-Waregem csapatába.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése