2012. szeptember 1., szombat

Aston Villa: Közel 10 millió eurós vétel, gyengült a Vidi EL ellenfele

Az Aston Villa csapata tegnap este még megerősítette a csapatát, a nap folyamán három érkező és egy távozó volt a csapatnál. Kezdjük is a legnagyobb transzferrel, mely kihatással lehet a Videoton Európa Liga szereplésére, ugyanis a Genk gólfelelősét Cristian Benteke személyében szerződtették 8,8 millió euróért. Ezzel az üzlettel nagyon jól járt a belga csapat, hiszen a támadó piaci értéke csupán 3 millió euró. Viszont jelentősen gyengült ezzel a támadó szekció, amit a Videoton csapatánál nem bánnak. Benteke mindössze 21 esztendős és óriási tehetségnek tartják, már 17 esztendős kora óta játszik a belga profi ligában és számtalan gólt szerzett csapataiban. Az mögöttünk lávő szezonban a Genk színeiben 37 mérkőzésen 19 alkalommal volt eredményes. Ezenkívül elmondhatja magáról. hogy tagja a belga válogatott keretének, melyben már 5 alkalommal szerepelt és gólt is szerzett.  

Érkezett még a csapathoz Ashley Westwood a 22 esztendős fiatal angol középpályás. Ő a Liga 1-ből a Crewe Alexandra csapatától jött, az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra a felek.

A harmadik érkező pedig csak úgy mint Benteke szintén egy fiatal csatár Jordan Bowery. A 21 esztendős támadó a Chesterfield csapatától ékezett a Liga 2-ből és az ő átigazolási összegét sem hozák nyilvánosságra.

Volt távozója is a klubnak, kölcsönben a Blackpool csapatában folytatja pályafutását a 21 esztendős korábbi angol u-válogatott Nathan Delfouneso.

Érdemes megjegezni ezen ifjú játékosok nevét, hiszen nem lehet tudni, lehet bennük van a jövő futballja, lehet nagy labdarúgókká növik ki magukat nemsokára.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése