2012. június 11., hétfő

Shevchenko megmutatta, jó az öreg a háznál! Örömünnep Ukrajnában


A D csoport ma esti mérkőzésén a házigazda Ukrajna fogadta Svédország csapatát és egy viszonylag eseménytelen első félidőt követően óriási találkozó alakult ki, mely az utolsó pillanatig izgalmakkal teli volt. A meccs embere a nagy öreg  Shevcenko volt.

A találkozó eleje eseménytelen mezőnyjátékot hozott, ami viszont meglepő volt, hogy a labda az ukránoknál volt és ők léptek fel kezdeményezőleg. Az első kapura lövésre a 24. percig kellett várni, akkor Shevchenko egy kontrát követően lőtt keresztbe a kapu előtt kiszorított helyzetből. Harminc perc elteltével éledeztek a svédek, Rosenberg lőtt, ám Pyatov a helyén volt és hárított. A 38. percben egy ukrán  tűzijáték alakult ki a svédek kapuja előtt, de valaki mindig sikeresen blokkolt. Ekkor már egyértelműen jobban játszottak az ukránok és érett a hazai találatuk. A félidő vége előtt öt perccel Ibrahimovic borzolta a hazai szurkolókat, mikor fejese a kapufát érintve hagyta el a játékteret. A félidő végére felpörögtek a csapatok, viszont a publikum gólt nem láthatott.

Az 52. percben jött az ukrán hideg zuhany, ezúttal Ibrahimovic már nem hibázott és a kapuba talált 0-1. Nem sikerült ráülnie az eredményre a svédeknek, az 55. percben a nagy öreg Shevchenko bólintott a kapuba egy jobb oldali beadást követően 1-1. Az események olyannyira felpörögtek, hogy a házigazda átvette a vezetést és ki más szerezte volna a találatot mint az AC Milan korábbi ásza Shevcenko, aki ismét fejjel volt eredményes. Próbálkoztak az egyenlítéssel a svédek, de az idő csak múlt. Egy Zlatan bombánál nagyon résen kellett lennie Pyatovnak, szerencséje volt, hogy középre tartott a lövés. Az utolsó percben Elmanderben volt az egyenlítés lehetősége, ám az a lábában maradt. A találkozó 2-1-es ukrán sikert hozott, Kijevben kezdődhet a hajnalig tartó mulatság.

A közmondás ma is igaznak bizonyult, miszerint: Jó az öreg a háznál!

D csoport 1. forduló:
Kijev, Olimpiai Stadion, 64 490 néző. Vezette: Cakir (török)
Ukrajna - Svédország 2-1 (0-0)
Gól: Shevchenko (2), illetve Ibrahimovic
CsapatMGyDVRgKgGkP
Ukrán Ukrajna110021+13
Angol Anglia10101101
Francia Franciaország10101101
Svéd Svédország100112–10
Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése