2012. június 11., hétfő

Horvátország begyűjtötte a nagyon fontos három pontot


A C csoport második mérkőzése tegnap este a Horvátország-Írország találkozó volt. Nagyon fontos volt a három pont megszerzése, hiszen furcsa kimondani de aki itt veszített nagyon kevés sansza maradt a továbbjutásra, hiszen a másik két ellenfél a francia és angol csapat lesz a csoportban. Ennek megfelelően jó kis mérkőzést játszott egymással a két csapat és a szerencse a horvátok mellé állt.


Horvátország csapata kezdte jobban a találkozót, olyannyira, hogy már a 3. percben náluk volt az előny. Srna jobb oldali beadását követően Mandzukic bólintott a hálóba. A horvát csapat meggyőző és lendületes támadásokat vezettek az írek eléggé meg voltak kavarodva. Aztán egy ír támadás góllá érett a 19. percben St. Ladger bólintott öt méterről a kapuba, ám ez a találat nem nagyon volt benne a játék képében. Ezt követően horvát rohamok és lövések következtek, ám Given az írek kapusa a helyén volt.  Viszont nem tértek döntetlennel az öltözőbe a felek, hiszen Jelavic a 43. percben ismét megszerezte a vezetést Bilic csapatának.

A második félidő úgy kezdődött ahogyan az első. Egy beadást követően Mandzukic fejelt a kapufára és az onnan kipattanó labda az elvetődő Given tarkójáról került a hálóba. Nagyon nagy balszerencséjük volt az íreknek. A találatot egyébként Mandzukicnak adta az UEFA nem pedig öngólnak írták. Aztán jött egy nagy bírói tévedés huszonöt perccel a vége előtt, mikor is a tizenhatoson belül felrúgtak az írek támadóját, de a sporttárs ezt nem látta. Ha megadja a büntetőt és értékesítik az írek nagyon más lett volna a mérkőzés. A találkozó utolsó negyed órájában az írek több alkalommal is veszélyeztették a horvátok kapuját veszélyes fejesekkel, ám még a szépítés sem sikerült, így a nagyon fontos három pontot Bilic csapata zsebelte be.

C csoport 1. forduló:
Poznan, Városi Stadion, 40 600 néző. Vezette: Kuipers (holland)
Horvátország - Írország 3-1 (2-1)
Gól: St Ledger (19.), illetve Mandzukic (3., 49.), Jelavic (43.)
CsapatMGyDVRgKgGkP
Horvát Horvátország110031+23
Spanyolország Spanyolország10101101
Olasz Olaszország10101101
Írország Írország100113–20
Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése