2012. június 11., hétfő

Pontot csentek az olaszok a furcsán felálló címvédőtől


Tegnap este a Spanyolország-Olaszország találkozóval megkezdődött a C csoport küzdelme az EB-n. A csúcsrangadón végül egy-egy gól és pontosztozkodás született. Del Bosque spanyol kapitány elég érdekes felállással küldte pályára a spanyol legénységet...

A spanyol csapat lépett fel támadólag az elején, de az olaszok nem illetődtek meg és felvették a harcot. Mind a két oldalon adódott helyzet több alkalommal, ám a kapusok a helyükön voltak. A félidő derekán elgurult Balotelli gyógyszere és Kassai sárga lappal díjazta a többször figyelmeztetett játékost. Az olaszok meglepően jó játékot mutattak, egyenrangú ellenfelei voltak a címvédőnek. A felek több szép lövés és védés után 0-0 eredménnyel vonultak az öltözőbe.

 A második játékrészben a spanyolok mindjárt két veszélyes támadást vezettek, majd ez követően jött egy érdekes momentum. A labdát Balotelli vette el Ramostól és vezette egy az egyben Cassillasra a labdát és azt nem lőtte el betotyorgott és a védők beérték. Az olasz arcát figyelve mintha nem is ott járt volna, hanem azon gondolkozott este milyen ruhát vegyen fel a buliba. Ezt követően le is vette a pályáról a kapitány és Di Natale jött a helyére és ha már bejött meg is viccelte a spanyolokat. Egy pirlo indítást követően került remek helyzetbe és tekerte el a labdát Casillas mellett a jobb sarokba a 61. percben. Ekkor azt gondolhattuk ráülnek az eredményre és bekkelni fognak, de erre nem volt lehetőségük, mert egy remek ütempasszt követően a 64.percben Fabregas egyenlített. A mérkőzést eldönthette volna Torres, ám ajó ablak helyzetben előbb Buffon cselezte le őt, majd pedig önző volt és ahelyett, hogy a jobb helyzetben lévő Navasnak   adta a labdát fölé emelt. A túloldalon is eldönthették volna a mérkőzést, ám  Di Natale és Giovinko is kihagyott egy-egy nagy helyzetet és így a a találkozó 1-1 döntetlennel zárult.

Hogyan vezetett Kassai Viktor?
Összességében jól vezette a találkozót és kézben tartotta azt, elérte, hogy ne róla szóljon a mérkőzés. Kicsit angol stílusban vezetett és engedte a test test elleni játékot. A játékosokkal jól kommunikált, határozott volt és kivárt. Hibázni azért hibázott, mikor a meccs elején benézte Cassano műesését, majd pedig sárga lapot kellett volna kiosztania mikor előbbi buktatta hátulról Casillast. Összességében jól vezette ezt a nem könnyű rangadót. Várjuk mi lesz honfitársunk következő feladata.

A spanyolok felállása nem bizonyult nyerő taktika:
Nem jött be Del Bosque szövetségi kapitány taktikája, hiszen csatár nélkül nem volt igazi s spanyol válogatott támadójátéka. Elöl Iniesta, Fabregas és Silva kapott helyet, mögöttük pedig Alonso, Xavi és Bousquets. Akárhogy is nézzük ez inkább hat középpályás játékos, minthogy bármelyikük is vérbeli csatár lenne.

C csoport 1. forduló:
Gdansk, PGE Arena, 43 000 néző. Vezette: Kassai (magyar)
Spanyolország - Olaszország 1-1
Gól: Fabregas, Illetve Di Natale

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése