2015. július 14., kedd

Itt a vége! - Felszabadult Oroszország...

Véget ér egy korszak és egy új kezdődik Oroszországban. Az Orosz Labdarúgó-szövetség ugyanis hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik posztjából a Szbornaja szövetségi kapitánya Fabio Capello. 

A 69 esztendős olasz szaktekintély három esztendeje irányította az orosz labdarúgó-válogatottat. Szerződését egy ízben meghosszabbították, s 2018-ig a hazai rendezésű világbajnokságig szólt a megbízatása, ám a helyzet elmérgesedett. 

A közvélemény, a szurkolók és a vezetőség sem volt elégedett a válogatott mutatott játékával, ráadásul az eredmények sem jöttek. Az oroszok igen távol állnak jelenleg a jövő évi kontinenstornától, selejtező kvartettjükben csupán a harmadik helyet foglalják el.

Nem olyan egyszerű azonban meneszteni egy szaktekintélyt, akinek a szerződése jól be van biztosítva. Komoly pénzeket kell ugyanis menesztés esetén kifizetni. Úgy hírlik, hogy végül nem acsarkodott tovább a szövetség, s belement abba, hogy kifizesse a 930 millió rubeles kárpótlást, vagy ha úgy tetszik végkielégítést, mely 15 millió eurónak felel meg. Az orosz futball tehát felszabadult, legalábbis Capello immáron nem rontja a levegőt a Szbornaja élén, mely nagy megkönnyebbülésnek számít. Ez a kapcsolat és munka csúnyán beégett, s nem olyan eredményt hozott, mellyel korábban a hosszabbítás pillanatában számoltak a felek.

Íme a hivatalos közlemény - "Az Orosz Labdarúgó-szövetség és a válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. Az RFU szeretné megköszönni Capello munkáját és sok sikert kíván neki a pályafutása további szakaszában."

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése